Hoppa till huvudinnehållet

Våra internationella indexfonder blir hållbara

Från och med idag blir Nordnets fyra egna internationella indexfonder hållbarhetsklassificerade, på så vis att de uppfyller de förutsättningar som ställs upp i EU:s regelverk för att främja hållbara investeringar.

Fonderna Nordnet Indexfond USA, Nordnet Indexfond Europa, Nordnet Indexfond Global och Nordnet Indexfond Tillväxtmarknad lanserades för ganska precis ett år sedan och blev snabbt populära bland våra sparare. Det finns en stor efterfrågan på den enkelhet som kommer med indexfonder; man vet vad man får och slipper betala för mycket. Genom att hållbarhetsklassificera fonderna höjer vi dem ytterligare en nivå. Jag hoppas och tror att det kommer att landa väl hos våra kunder, som i allt högre utsträckning efterfrågar hållbara investeringar.

Starka trender inom sparande

Vår ambition är att ligga i framkant, att vara snabba med att fånga upp och leverera på det som våra kunder efterfrågar. I och med den här förändringen förenar vi några av de största trenderna vi ser inom fondsparande just nu; indexförvaltning och hållbarhet. Det känns såklart bra.

Den konkreta förändring som görs är att fonderna byter underliggande index till dess hållbarhetsanpassade motsvarighet. Strukturen i fonderna går då i linje med disclosureförordningens artikel 8, vilket innebär att fonderna ska ”främja miljörelaterade eller sociala egenskaper”. En överensstämmelse med artikel 8 kallas populärt för att fonderna är ”ljusgröna”.

FondTidigare indexNytt index
Nordnet Indexfond Global ESGMSCI WorldMSCI World ESG Leaders
Nordnet Indexfond USA ESGS&P 500S&P 500 ESG
Nordnet Indexfond Europa ESGMSCI EuropeMSCI Europe ESG Leaders
Nordnet Indexfond Tillväxtmarknad ESGMSCI Emerging MarketsMSCI Emerging Markets ESG Leaders
Nordnets internationella indexfonder förvaltas i samarbete med JP Morgan.

En produktkategori vi satsar på

Nordnet erbjuder totalt nio egna indexfonder. Samtliga internationella indexfonder är numera hållbarhetsklassificerade och tre av våra nordiska indexfonder är helt utan förvaltningsavgift; Nordnet Indexfond Sverige, Nordnet Indexfond Norge och Nordnet Indexfond Finland. I början av sommaren lanserade vi dessutom marknadens första techindexfond och tillika Sveriges billigaste techfond – Nordnet Indexfond Teknologi.

Så, att säga att detta är en produktkategori vi satsar på är knappast en överdrift.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet


Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer