Hoppa till huvudinnehållet

Var är alla nya sidor?

Det har varit en intensiv start på året för oss på produkt och tech. Men det har ni kunder nog inte märkt så mycket av tyvärr. Med några få undantag har fokus under januari legat på sådant som inte syns i våra digitala kanaler men som är helt avgörande för att våra tjänster håller den höga standard som ni kan förvänta er av oss på Nordnet.

På nya appen har det betytt prestandaförbättringar och buggfix men även en bättre sökfunktion som nu ger fler resultat per sökning. På vår nya webbplats har det betytt en förfining av hur interna överföringar fungerar och hur vi visar det på ett pedagogiskt sätt. Det ligger nu ute i produktion och jag hoppas ni gillar funktionaliteten.

Men det verkliga arbetet har varit bakom kulisserna med att bygga om, testa och lastbalansera den tjänst som ska förse alla våra nya aktie-, fond- och ETF-sidor med priser. Där jobbar vi fortfarande på och hoppas att inom kort släppa de sidor som för övrigt är klara men som behöver ”tändas upp” med kurser och annan marknadsdata.

Tillsammans med våra designers och frontendutvecklare arbetar vi också för fullt med navigeringen och den nya menyn. Även om långt ifrån alla sidor menyn pekar på är klara börjar den fungera riktigt bra. Nu är det fokus på att finjustera känslan: timingen i animeringarna, hur snabbt man måste dra i musen för att växla mellan menyerna, osv. The devil is in the details!

Vi sitter också just nu och designar fondsidorna så att ni kan filtrera och lätt hitta de fonder ni är ute efter med minst antal klick. Vi ser också över ett antal sidor som vi redan släppt men där vi har fått mycket bra och rak feedback från er – våra kunder och användare.

Med hjälp av vårt Analyticsteam har vi tittat på de vanligaste användarflödena på vår gamla web och vilka serier av 1-4 sidor ni använder mest. Hade ni kunnat gissa att de 100 vanligaste sådana kundflöden utgörs av endast 14 unika sidor? Inte jag heller. Men det gör att vi kan lägga särskilt mycket kärlek på dessa sidor och vi arbetar nu om min ekonomi och depåöversikten med er feedback och utifrån de ”jobs to be done” som man förväntar sig kunna göra på den sidan.

Allt detta kokar ner till en fråga som jag ställer till mina produktägare dagligen: var är alla nya sidor? Och jag kan bara ge er samma svar som jag själv får: snart (!), men vi ska se till att allt funkar både bakom och framför kulisserna.

Tack för denna gång och jag hoppas återkomma snart när våra nya sidor är släppta! Som alltid, ställ gärna frågor, skicka mig era önskemål kring min ekonomi-sidan och depåöversikten. Vilken funktionalitet vill ni se där?

/Rasmus Järborg

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
8 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-02-03 22:23

Några trevliga funktioner jag önskar, såvida inte jag helt har missat dem!
1. Automatisk uppdatering av köp/sälj ordrar
2. Möjlighet för att visualisera köp/sälj ordrar för given graf på en akties historik. Trevligt när man kan se hur väl ens månadssparande prickat in toppar och dalar
3. Notiser via sms/mail vid bolagsutdelningar

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-02-03 23:09

Tack för bra tips! Osäker vad du menar med #1 men du kanske kan berätta mer? Din #2 gillar jag skarpt! Det kommer nog inte med i nästa release men jag tar med mig det till backloggen. #3 går faktiskt idag om du använder appen: där kan du idag få push-notifieringar vid bl a utdelningar. Tack igen för din input – otroligt värdefullt för oss!

Anonym
Anonym
2019-02-12 09:32

Ønsker muligheten å kunne skjule kontoer på «Min økonomi».
Har mange kontoer med 0 kr som bare er i veien..

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-02-12 09:34

Tack Mads – förstår behovet. Vi sitter med Min ekonomi just nu så detta är värdefull input!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-10-19 10:12

Detta är nu klart sedan någon månad tillbaka. Man kan välja favoritkonton och på så sätt dölja konton som är i vägen.

Anonym
Anonym
2019-03-30 22:14

Något som jag verkligen vill ha är en vy så man kan se hy mycket utdelningar i kr man fått från respektive innehav i ett pajdiagram, samt hur mycket dessa utgör i procent.

Dessutom i samband med detta vill jag även enkelt kunna se hur mycket utdelningar jag totalt fått från år till år i ett diagram för att kunna se utvecklingen.

Anonym
Anonym
2019-10-18 11:48

Sen på bollen, men hade varit fint att kunna konfigurera Min Ekonomi efter smak och tycke. Om inte, hade det varit fint att få in bevakningar där. Jag tittar sällan på bevakningslistorna eftersom jag glömmer av att de finns! Även i appen är det imo för många klick för att komma åt en lista, men det är en annan historia. =)

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-10-19 10:13

Tack – vår erfarenhet är att väldigt få väljer att konfigurera även när den möjlighet finns men bevakningslistorna kan in, det håller jag med om. Det är ett klick i appen för att komma till bevakningar (finns i quicker längst ner) samt ett klick till för att komma till en specifik lista = två klick.