Valutor och fastighetskris med Ulf Egestrand

Vi pratar valutahandel och hur valutor fungerar som investering. Är bitcoin en valuta eller råvara, eller bubbla? Sen pratar vi också fastighetskrisen på 90-talet, vad är likheter och skillnader mot idag. Gästen heter Ulf Egestrand och är näringslivsprofil och författare.

Fastighetskrisen på 90-talet

Vi börjar med kraschen på bostadsmarknaden under 90-talet. Ulf var själv verksam på Investor och senare Scania under 90-talet och såg riksbanken devalvera valutan, ränta på 500% och en bostadsmarknad som halverades i pris. Vi diskuterar likheter och skillnader idag på bostadsmarknaden mot då. Skuldsättningen är i likhet väldigt hög. En skillnad är räntan, idag extremlåg, då nästan tvåsiffrig ränta.

Kolla in för dig som är nyfiken på hur man ska tänka kring bostadsmarknaden idag.

Bitcoin – bubbla eller här för att stanna?

Vi diskuterar ämnet som varit på allas läppar under hösten 2017 – Bitcoin!  Ulf, som under större delen av sitt yrkesliv arbetat med valutahandel, delger sina tankar ur ett perspektiv av valuta som är otroligt intressant att höra. Vad är bitcoin och vilka aspekter talar för och emot denna kryptovaluta.

Vad är valutahandel

Valutor är den största finansiella marknaden, privatpersoner som handlar, företag som växlar och valutasäkar, länder som håller valutareserver. Valutor är en integrerad del även för dig som bara äger svenska aktier. Dina företag har kanske försäljning internationellt och behöver hantera valutaflöden.
Ulf har varit verksam som finanschef och själv arbetet med att valutasäkra framtida affärer. Hur ska man som aktieplacerare hantera valutahandel. Vad är valutahandel och hur går det till. Detta och mycket mer får du höra i detta klipp.

/Alexander Gustafsson

[cp_modal display=”inline” id=”cp_id_13feb”][/cp_modal]

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer