Ytterligare 10 miljoner till Nordnets kunder

Nu får Nordnets kunder med kapitalförsäkring och pensionsförsäkring dela på drygt 10 miljoner kronor. Pengarna är en utbetalning från vårt prisbelönta aktielåneprogram, som ger dig som sparare möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Sedan aktielåneprogrammet lanserades för ett drygt år sedan har nu 40 miljoner kronor utbetalats till våra kunder.

Aktielåneprogrammet innebär helt enkelt att du har möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Det beror på att aktierna lånas ut till andra, som i sin tur betalar en ersättning för lånet. Denna ersättning delas lika mellan dig som kund och Nordnet. Den senaste utbetalningen, som sker idag, uppgår till drygt 10 miljoner kronor.

Det är just nu en tuff tid att få avkastning på sitt sparande i aktier. Coronakrisen har lett till branta börsfall över hela världen, och många bolag har dessutom ställt in sina utdelningar. I ett sådant läge känns det naturligtvis extra värdefullt att kunna erbjuda våra sparare avkastning i form av en utbetalning från aktielåneprogrammet.

Det går inte att i förhand veta hur stor utbetalningen blir för en enskild aktie. Det beror på faktorer som utbud och efterfrågan, hur stort innehav du har och hur länge du behåller innehavet. Störst avkastning under Q1 2020 gav följande aktier:

Vill du veta hur mycket pengar just du får? Logga in på nordnet.se och klicka in dig på din kapital- eller pensionsförsäkring. Där ser du nu hur mycket du fått från den senaste utbetalningen. Du som har laddat ner vår app, får också en pushnotis när utbetalning sker.

Du kan läsa mer om aktielåneprogrammet här. Öppnar kapitalförsäkring gör du här.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Jonas
Jonas
2020-04-17 09:01

Men detta är ju Ebberödsbank; Man investerar i en aktie för att man antar att den skall ge god avkastning. Då skall man väl ändå inte låna ut aktierna till någon som spekulerar i en nedgång och därmed trycker ned aktien. Speciellt i mindre volatila bolag där man som aktieägare inte är tjänt av ytterligare volatilitet som en följd av höga blankningsnivåer. Det kan dessutom göra det svårt för bolaget som jag äger att attrahera mer, nytt kapital och kan snabbt leda till både förtroendekris och likviditetsbrist. Jag skulle aldrig låna ut mina aktier för blankning i dessa mindre bolag.