Hoppa till huvudinnehållet

Upploppet

Jag har under de senaste sex månaderna skrivit om arbetet med vår nya webbsajt. Syftet har dels varit att ge er en inblick i hur arbetet går och vad ni kan förvänta er, men även att få er input på de sidor vi designar och lanserar. All feedback ni har gett har varit otroligt värdefull för mig och mitt team.

När jag började skriva den här bloggen hade vi nästan 180 sidor från gamla hemsidan att designa om, kombinera eller stänga innan den nya webben var klar. Vi ville öka tempot i arbetet för att ni skulle slippa slussas fram och tillbaka mellan två olika miljöer. Det är med viss stolthet och glädje jag nu kan meddela att vi närmar oss lanseringen av den nya sajten. Utifrån användardata har vi identifierat de sidor ni använder mest och fokuserat på dem inför lanseringen. Av desidor vi började med har vi 17 stycken kvar. 16 av dessa jobbar vi med och en finns kvar på att göra-listan! Då har vi prioriterat hårt och lämnar ett 40-tal sidor till senare.

Då vi under våren köpt och integrerat Netfonds Bank blir Norge vår första marknad som kommer att få den nya webben som ”default”, vilket innebär att våra norska kunder per automatik landar på vår nya sajt när du skriver nordnet.no i sin webbläsare. Det tycker vi är otroligt spännande och roligt! Sverige kommer komma efter sommaren men du kan alltid prova nya siten genom att lägga en bookmark till http://next.nordnet.se.

Jag får återkomma om exakt datum för lansering i Norge, men vi jobbar nu febrilt för att få de sista 17 sidorna klara. Det är ”Min ekonomi”, ”Kontoöversikten”, och ”Marknadsöversikten” som tar mest tid, eftersom de designas om från grunden med vårt nya designsystem och komponentbibliotek. Men det får ta lite tid: de komponenter vi skapar på vägen kommer nämligen att kunna återanvändas för att bygga andra nya sidor snabbare. Jag vill inte lova något men den nya ”Min ekonomi” kan komma att släppas snart.

Sedan jag skrev sist har vi också släppt en del ny funktionalitet: warranter & certifikat, kostnadsredovisning (den s k Cost & Charges-rapporten) samt månadsspar i marknaderna utanför Sverige. Vi har också lanserat en ny sida för ETF:er baserad på samma logik som fondsidan, med många möjligheter att filtrera och hitta den ETF man är ute efter. Vi arbetar vidare med att förbättra och förenkla de olika sparplanerna för pensionssparande.

Så stort tack för allt tålamod ni visat oss, för all er feedback och era önskemål – vare sig vi kan tillgodose dem med en gång eller inte. Hela Nordnet ser verkligen fram emot att sätta hela vår nya sajt framför er!

Bästa hälsningar / Rasmus Järborg

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-05-14 16:08

Du nämner Norge men inte Finland. Hur är läget för oss? Och är det annorlunda som använder Nordnet på svenska i Finland?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-05-14 16:11

Hej! Tack för din fråga. Vi ska förstås lansera den nya webben i alla våra fyra hemmamarknader. Norge är först på grund av de nya kunderna som kommer från köpet av Netfonds Bank. Efter sommaren Danmark, sen Sverige och till slut Finland. Anledningen att Finland ligger sist är att det behövs en hel del landsspecifik funkationalitet (real-time money transfers, order lots, skatt mm) för Finland. På Nordnet.fi kommer man kunna välja mellan finska och svenska som språk.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-05-14 17:11

Tack för snabb respons. Ser framemot det. Mvh