Unga Aktiesparare gästbloggar på Nordnetbloggen

Så här blir det roligare och lättare att spara i aktier

Den som någon gång har varit engagerad i Unga Aktiesparare har med största sannolikhet fått uppleva nördiga samtal om aktier. Jag har nu, efter ett par år inom organisationen, insett att ju mer jag delar med mig av mina egna tankar kring sparande och investeringar – desto mer lär jag mig och ju bättre investeringar gör jag.

Att jobba heltid med UA har inte direkt minskat möjligheterna till aktiesnack. Tvärtom är det vårt ständiga och återkommande samtalsämne i pauserna här på kansliet. Sedan i höstas har vi tagit det hela ett steg längre. Numera har nämligen alla som jobbar inom UA sin pensionsportfölj på Shareville.

I en helt egen grupp kan vi nu följa varandras utveckling och inspireras av varandra. Jag behöver aldrig fundera över när månadens insättning till pensionen kommit, för direkt kastas frågan ut på kontoret – ”vad ska ni köpa den här månaden?”, säger någon. Snacket går igång direkt och det pratas högt och lågt om vilka bolag som ser intressanta ut att köpa just den här månaden.

Nu tycker jag visserligen inte att investeringar är en tävling, för alla har olika inställningar till vilken risk man är beredd att ta och då är det svårt att jämföra äpplen med päron. Men vi som jobbar här är alla tävlingsmänniskor och när någon placerar sig först i listan med högst avkastning de senaste tre månaderna – ja, då får man höra det också. Hjärtligt förstås. (Jag ligger nu näst sist i gruppen baserat på årets utveckling, tur att jag är långsiktig)

Unga Aktiesparare har också en öppen grupp, till för medlemmar, men alla är välkomna att hänga med. Baserat på medlemmarnas innehav ser den populäraste portföljen ut såhär:

Bild från blogginlägget UA - Såhär använder jag Shareville för att lyckas

 

Mitt tips till dig kommer här! Oavsett om du kommit igång med ditt aktiesparande eller inte, försök att få med en kompis eller kollega och gör det tillsammans. Jag kan lova att det kommer bli roligare och förhoppningsvis kommer du som jag att kunna blicka tillbaka och se att du också utvecklats och lärt dig mer för att du gjort det tillsammans med andra. Att starta en grupp på Shareville är ett utmärkt första steg för att komma igång.

Om du mot all förmodan inte hittar en kompis som vill dela det här med dig, är du varmt välkommen att joina vår grupp som heter Unga Aktiesparare. Vi gör allt vi kan för att avdramatisera snack om pengar, det är inte farligt – tvärtom ger du dig själv möjligheter att utvecklas, nå mål och ha kul på vägen. Det är det aktiesparande handlar om för mig.

När du sparar och investerar i aktier kommer du att ställas inför utmaningar och tvingas fatta beslut om hur du ska agera. Att då ha personer runt omkring sig som kan bolla tankar och stötta idéer är för mig jätteviktigt. Om du är med på Shareville har du alltid tillgång till kunskap från tusentals investerare runt om i Norden, det är rätt häfigt.

Sen får du mer än gärna använda Unga Aktiesparares podcast #PrataPengar som inspiration och kunskapsbank. Poddens innehåll skapas av lyssnarna, så släng iväg en fråga till oss när du kör fast. Vi hjälps åt. Häng med här https://soundcloud.com/pratapengar

Som min aktiekompis Nicklas brukar säga; avkastning på er och lycka till med investeringarna.

Philip Scholtzé VD Unga Aktiesparare

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-07-13 14:50

Härligt Philip! 🙂

Anonym
Anonym
2016-07-14 23:02

Härligt att se dig på Nordnetbloggen Philip!

Råkar för övrigt veta vem som ligger högst på topplistan över pensionsportföljerna just nu…. 😉 #InteAllsMallig