Tyska ekonomin – Börsmåndag

Under veckan så publiceras sentimentindikatorn ZEW månadsuppdatering. Den indikatorn följer ekonomer och inköpschefer i tyskland och ger en uppfattning om vad marknaden tror om aktiviteten i ekonomin framöver. Under 2018 blev indikatorn negativ, och nu i augusti 2019 nådde indikatorn -44, men sen dess har den börjat stiga. Förväntan är att den ska fortsätta att stärkas.

Rapportperioden går mot sitt slut, men några få bolag finns kvar att leverera delårsrapport. Ett bolag det skrivits mycket om i veckan som varit är Oscar Properties, som annonserar nyemission. På tisdag levererar bolaget Q3 rapport.

Julhandeln kommer snart dra igång, bransch organisationen Svensk Handel med HUI Reseach kommer på onsdag publicera en prognos för julhandeln i år. Nästa vecka skickar de även ut en prognos om vad som förväntas bli årets julklapp.

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer