Hoppa till huvudinnehållet

Två steg framåt – ett steg bakåt

Detta inlägg är marknadsföring.

En typisk bull-trend fungerar som någon slags dans – två steg framåt och ett steg bakåt. Det vi ser nu för OMXS30 är samma sak – två steg uppåt och ett steg nedåt.

Efter det tappra försöket att etablera kursen ovanför 1600-nivån varaktigt avslutades veckan med en rejäl sättning nedåt genom stödområdet runt 1600. Det skedde snabbt, vilket det oftast gör när man går förbi ett uttalat lågvolymområde i volymprofilen. Nästa stödnivå väntar vid 1560 och syns även den tydligt i volymprofilen. Den sammanfaller dessutom med årsmedelvärdet vilket gör att vi räknar med att stödet kommer hålla för ett test under kommande vecka.

Notera gärna hur månadscykelns sannolikhetskurva toppade ca 6 börsdagar innan nedgången tog fart. Vi skrev om den i Efterbörsen den 9:e mars för er som vill titta tillbaka.

Arkivet för tidigare Efterbörsen-analyser finns här >

Vi skrev bl a om bästa datum att ta position enligt månadscykeln som just nu visar högsta chans till vinstaffär (för OMXS30) om man går in den 12:e i månaden med en placeringshorisont på 6 börsdagar. Kursen för OMXS30 toppade ut den 20:e mars, dvs exakt 6 börsdagar från entry. Det var kanske mer tur än skicklighet, men visar ändå att man kan använda månadscykeln i sin trading som statistikunderlag och förbättra sitt statistiska övertag.

Just nu i skrivande stund visar sannolikhetskurvan endast ca 33% chans för högre kurs om 6 börsdagar. Vi har i princip månadens bästa sannolikhet för nedgång närmaste vecka. Det återstår att se om det stämmer, men nog ser det bäddat ut för ett test av stödet runt årsmedelvärde kommande dagar.

Utdelningars påverkan på index

Kommande veckor påverkas OMXS30 av utdelningarna från både större och mindre bolag. Det bidrar till att tynga index samtidigt som man får utbetalt utdelningsbeloppen för resp innehav som finns på depåkontot. Hur påverkar utdelningarna minifutures?

Alexander Gustafsson har gjort ett väldigt bra och informativt blogginlägg om just det här >

Rikard NilssonPartner
Utgivare av Autostocks analysplattform Autotrader

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer