Hoppa till huvudinnehållet

Två nya noteringar

Läs vad Börsplus tycker om Heimstaden Pref, New Nordic Healthbrands, Mentice, Systemair, NetEnt, K2A, Nextcell Pharma, Trelleborg, Concentric samt Future Gaming Group. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Heimstaden Pref

Heimstaden är en av de största privata bostadsägarna i Norden. Bolaget finns på börsen med en noterad preferensaktie som är en av årets bästa fastighetspreffar. Finns det utrymme för ytterligare kursuppgång?

New Nordic Healthbrands

Kosttillskottsbolaget lever en relativt anonym tillvaro som börsbolag. New Nordic har ett starkt distributionsnät och höga bruttomarginaler. Hur skalbar är egentligen affärsmodellen och är det dags att köpa aktien?

Mentice

Noteringsaktuella medicinteknikbolaget Mentice har egenskaper som aktiemarknaden älskar. Stark tillväxt, höga bruttomarginaler och en intressant ägarlista. Aktien är inte billig, men höjer man blicken kanske Mentice kan bli riktigt bra. Sista teckningsdag: 190613

Systemair

Ventilationsbolaget steg kraftigt på ett bokslut som var bättre än väntat. Men klart bättre lönsamhet krävs för att motivera fortsatt uppgång.

Netent

Trenderna är riktigt jobbiga för den forna tillväxtfantomen men någon gång ska väl aktien bli billig nog för att kompensera dystra utsikter. Kanske är den stunden nu, efter en riktigt svag start på året.

K2A

Trähusbyggaren K2A känns kanske igen av den som gillar preferensaktier. Men nu ska bolaget även notera sin stamaktie. Undra om börsen är mogen för en till bostadsutvecklare. Sista teckningsdag: 190618

Nextcell Pharma

Stamcellsbolaget Nextcell genomför just nu en företrädesemission för att finansiera den fortsatta utvecklingen av läkemedelskandidaten ProTrans. Med finansieringen löst är ett stort hinder passerat för bolaget.

Trelleborg

Trelleborg har pressats av oro för konjunktur och handelskrig. Kanske oförtjänt mycket? Vi är lite osäkra på vad som ska få aktien att vända i närtid – men den låga värderingen talar ändå för goda odds i Trelleborg. Börsplus köper en post till portföljen.

Concentric

Pump- och hydrauliktillverkaren har en lönsamhet som mer påminner om ett mjukvarubolag än en underleverantör till fordonsbranschen. Det är kanske värt ett högre pris än börsen ger idag, men frågan är om marginalerna håller på sikt.

Future Gaming Group

Många affiliatebolag har ett tufft år bakom sig. Det gäller inte minst Future Gaming Group vars aktie är ned över 90 procent senaste året. En förklaring är bolagets svaga operativa utveckling samt oron kring den höga skuldsättningen.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer