Hoppa till huvudinnehållet

Två nya noteringar och oklara besked från Oscar

Läs vad Börsplus tycker om Attendo, Oscar Properties, Upsales, Eolus Vind, Unlimited Travel Group, Karnov Group, Magnolia Bostad, Storytel, samt Scandidos. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Attendo

I förra veckan varnade vårdbolaget Attendo om högre kostnader i Finland och aktien rasade 20 procent. Marginalerna kommer förbli dåliga under kommande två år – men finns det ändå skäl att äga aktien?

Oscar Properties

Den pressade bostadsutvecklaren vill skjuta upp återbetalningen av bolagets obligationslån och ställer in utdelningen på preferensaktien. Detta bara ett halvår efter att vd själv dumpat hela sitt preferensaktieinnehav. Vi kikar på samtliga Oscars aktieslag och hittar ett instrument med bättre odds och ett solklart säljråd.

Upsales

Noteringsaktuella Upsales säljer CRM-system till medelstora bolag i Sverige. Nu är siktet inställt på internationell expansion i Europa. Första anhalt är de tyskspråkiga länderna. Har bolaget vad som krävs för att bli ett nytt Fortnox?

Eolus Vind

Stigande elpriser bidrog till att vindkraftsprojektören Eolus Vind har ett vinstmässigt rekordår bakom sig och en stor orderstock att leverera framöver. Frågan är om den höga lönsamheten håller i sig. Vi är tveksamma.

Unlimited Travel Group

Resebolaget Unlimited Travel Group har haft en tung utveckling på börsen senaste året då aktien fallit drygt 30 procent. Försvagningen av den svenska kronan har knappast gynnat bolaget. Men har kursnedgången kanske skapat ett köpläge?

Storytel

Chansen att ljudboken blir en riktigt stor produkt i Europa talar till Storytel-aktiens fördel. Det väger tyngre än den höga värderingen och riskerna.

Scandidos

Börsplus köpråd när Scandidos var på ”bottennivåer” i höstas har inte åldrats väl. Medicinteknikbolagets kassa har krympt ihop och aktiekursen med den. Nu äntligen offentliggjordes den av oss efterlysta nyemissionen. Men för att denna kapitaldos ska vara den sista krävs stora förändringar och en tydlig plan framåt.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer