Hoppa till huvudinnehållet

Två noteringar och nytt innehav i portföljen

Läs vad Börsplus tycker om Traton, Volvo, Dextech Medical, Litium, Hästkällaren, RNB, ContextVision, Lindab samt Inhalation Sciences. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Traton

Scania kommer tillbaka till börsen i form av Volksvagen-ägda Traton och har rejäl vind i ryggen efter succéstart med sin nya lastbilsmodell. I bakgrunden lurar risken att marknaden håller på att toppa ur Tratons låga prislapp kompenserar för det. Sista teckningsdag: 190627

Volvo

Fordonsjätten har senaste åren höjt sig på ett imponerande sätt – men investerare verkar inte helt lita på att nuvarande lönsamhet är långsiktigt uthållig. Det är nog en sund inställning. Men om börsen på allvar börjar tro på rörelsemarginaler i närheten av bolagets mål är aktien för billig.

Dextech

DexTech genomför en mindre företrädesemission för att stärka krigskassan. Kommande år ligger fokus på att säkerställa den bästa möjliga licensaffären för OsteoDex som visat effekt vid prostatacancer i en framgångsrik fas IIb-studie.

Litium

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så är det läge att se över ursprungsrådet. Här är ett bolag där vi byter fot.

Hästkällaren

Noteringsaktuella Hästkällaren är en återförsäljare av hästrelaterade produkter. Intäkterna är ännu små men ambitionerna stora. Sista teckningsdag: 190702

RNB

RNB faller efter en svag rapport till nya bottennoteringar på börsen. Samtidigt går arbetet med att separera de tre större enheterna i koncernen mot sitt slut – vilket sänker kostnaderna men framför allt öppnar för strukturaffärer. Finns det underskattat värde här?

Contextvision

Medicinteknikbolaget Contextvision har en höglönsam kärnaffär vilket dock döljs av tillväxtsatsningar inom det nya affärsbenet digital patologi. Om nysatsningen blir bra är uppsidan i aktien riktigt lockande. Vi köper en post till Börsplusportföljen.

Lindab

Ventilationsbolaget har ett fint år bakom sig. Kan Lindab nå sitt rörelsemarginalmål på 10 procent finns fortsatt stor uppsida i aktien.

Inhalation Sciences

En imponerande kundlista talar för att Inhalation Sciences system för analys av inandningsluft har en plats på marknaden. Omsättningen ska dubblas i år och nästa år ska bolaget vara kassaflödespositivt. Vi tror att Inhalation har en rimlig chans att lyckas.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer