Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 114 – Trump for President

 

#Sparpodden Avsnitt 114. I veckans podd så pratar vi förstås om veckans galna börs. Vi tar också upp politiskrisk, hur kommer det gå i det amerikanska presidentvalet? Hur kommer en eventuell Brexit påverka europa?, plus ett gäng lyssnarfrågor förstås!

Den här veckan är det jag och Peter som kör.

Lyssnarfrågor

Som vanligt plockar vi upp en hel del lyssnarfrågor, det handlar om belåningsgrader, livslängdsföljsamhet och prisjusteringar bla.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

 

 

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här. (+länk)

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-01-15 08:01

Hej Sparpodden!

Undrar lite kring stats- och företagsobligationer.
1. När är det rätt/fel tid att köpa statsobligationer och vilka faktorer ska man titta på? Vad kan man få i avkastning i dagsläget?
2. Vilka företag i Sverige ger ut företagsobligationer? I dagsläget, när börsen är såpass volatil, ser ni en fördel i att köpa företagsobligationer istället för aktier?

Tack för en bra podd!!

Anonym
Anonym
2016-01-18 17:38

Hej! Jag undrar hur man kan positionera sig om man tror på nedgång i ett index eller en aktie. Vad ar skillnaden mellan bull-/bear-certifikat och minifuturer? Hur blankar man? Vad rekommenderar ni om man tror på en längre period av nedgång, dvs någon-några månader?

Anonym
Anonym
2016-01-19 10:32

Hej grabbar (och ev. Eva)! Tack för en härlig podd. Jag är inne på att investera i Irans tillväxt nu när nya dörrar verkar ha/kommer öppnas inom kort. Har ni tips på aktier/fonder som är exponerade mot landets marknad?
Hälsningar
En trogen lyssnare

Anonym
Anonym
2016-01-19 11:07

Hej sparpodden!

Superbra avsnitt det senaste. Mycket värda att lyssna på! Minns jag rätt så tror jag ni i senaste avsnittet nämnde nåt om att man inte kan äga aktier i en ISK om man bosätter sig utomlands. Innebär detta då att man måste sälja av alla aktier man har i sin ISK eller kan man helt enkelt skriva över sin ISK på någon annan under tiden man bor i utlandet?

Tack för en grym pod, ser fram emot nästa avsnitt!

Anonym
Anonym
2016-01-21 11:53

Hej Sparpodden.
Vi har precis gjort om barnsparandet nu runt årsskiftet i och med att vi nu har fått ett barn till. Vi tänkte spara till dem gemensamt på ett konto, en ISK. Tidigare var de på ett vanligt fondkonto. Då jag nu har sålt de fonder som låg på minus under förra året av skattemässiga skäl så har vi nu ca 50 000 kr som nu är ute ur marknaden. Min fråga är nu var och när jag ska våga gå in med dem igen i ISK:n?

Tack för en trevlig pod