Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

3 skäl för företag att välja kapitalförsäkring

Kapitalförsäkringen är en mycket konkurrenskraftig sparform, jämfört med många andra sätt att spara. Två grupper som särskilt uppfattar – och uppskattar – detta är Nordnets Private Banking- och företagskunder.

För företag erbjuder kapitalförsäkringens unika egenskaper flera fördelar. Jag kommer att gå igenom var och en av dessa och vill gärna ha feedback från dig som egenföretagare. Hur tänker du kring placeringar och sparande inom ditt företag?

  1. Det är enkelt för företag att placera i kapitalförsäkring

Precis som privatpersoner värdesätter många företag kapitalförsäkringens enkelhet. Dels är bokföringen smidig, dels slipper företaget deklarera de omplaceringar som görs. Min erfarenhet säger mig att du som företagare brinner för din verksamhet, men inte nödvändigtvis för den ekonomiska administrationen.

  1. Pengarna är fria – när du behöver dem

När du placerar företagets överlikviditet i kapitalförsäkring hos Nordnet är pengarna helt fria för uttag – och du betalar ingen uttagsavgift. Den här flexibiliteten gör att du slipper vara rädd för att pengarna är inlåsta när du som bäst behöver dem.

  1. Premiera företagets nyckelpersoner

Visste du om att en företagsägd kapitalförsäkring kan fungera som en pensionslösning? Det innebär i korthet att företaget kompletterar en eventuell tjänstepension med ytterligare ett sparande, en så kallad direktpension.

Den främsta fördelen med direktpension är flexibiliteten. Till skillnad från övrigt pensionssparande är pengarna inte bundna på samma sätt som i ett tjänstepensionssparande, vilket gör det möjligt för företagaren att återföra pengarna till firman.

Som du ser finns det flera goda skäl till att du som företagare ska välja att placera din överlikviditet i kapitalförsäkring. Vad säger du; hiss eller diss?

/Fredrik Ekblom, vice vd Nordnet Pension

Läs mer om kapitalförsäkring

Läs mer om Nordnet Private Banking

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer