Hoppa till huvudinnehållet

Tillväxtbolag och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Qliro, RevolutionRace, CS Medica, Kopparbergs, Link Mobility, Ectin Research, Austevoll Seafood, Humana, Bahnhof och Tessin-lån. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Qliro

Finansbolaget har inte blivit den succé somliga trodde inför uppdelningen av gamla Qliro/CDON-koncernen. Nu känns aktien rentav bortglömd – kanske ger det ett köpläge?

RevolutionRace

Klädföretaget fortsätter visa klart högre tillväxt än andra bolag som säljer via nätet. På kort sikt är dock förväntningarna höga och en ännu högre växel lär behövas om bolaget ska kunna klå årets urstarka siffror.

CS MEDICA

I USA är kosttillskott, hudkrämer och annat med cannabinoid en stor marknad. Danska CS MEDICA arbetar för att ta en ledarroll på en framväxande Europamarknad. Med inriktning på receptfria läkemedel. Nu ska bolaget noteras.

Kopparbergs

Bryggerikoncernen handlas ned 4% på ännu en halvdan rapport. Största lockelsen med aktien är att den kan bli en vinnare när uteliv och resande återigen tar fart.

Link Mobility

Norska Link Mobility lämnar styrkebevis i form av en stark Q2-rapport. Mycket talar för att den positiva trenden ska hålla i sig framöver.

Ectin Research

Cancerforskningsbolaget Ectin Research fick inte in det sökta kapitalet och aktien faller 20% i dagens handelsdebut.

Austevoll Seafood

Austevoll äger 53% av Lerøy Seafood. Austevolls börsvärde understiger värdet på innehavet. Utöver rabatten får investerare en gratis option i bolagets övriga verksamhet. Lockar det till köp?

Humana

Omsorgsbolaget Humana satsar på att växa inom äldreboende. Kan bolaget öka beläggningen och stärka marginalerna finns fortsatt uppsida i aktien.

Bahnhof

Bredbandsoperatörens tillväxt har dalat senaste åren samtidigt som värderingen på aktien stigit. Men om bolaget når prognosen för helåret väntar ett rejält uppsving under andra halvåret.

Tessin

Fem parhus ska byggas i Esbo, Finland. Projektet är i tidig fas och entreprenörerna har en blandad historik av framgångsrika projekt samt konkurser. Kanske är nästa finansieringsrunda mer attraktiv för investerare.

Afv-portföljen

Dist IT-aktien nådde över 100-lappen när bolaget ger sig in på marknaden för laddboxar till elfordon.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Nyfosas grundare Jens Engwall storsäljer aktier efter årets starka kursutveckling. Andra intressanta affärer har bland annat skett i ABB, Embracer och Hexpol.

Råduppföljning

Köpråden i både Academedia och GHP utvecklades fint. Det var även rätt att köpa Gunnebo som någon månad senare förvärvades av Altor och Stena.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
den fete
den fete
2021-08-23 13:17

det är knappast lämpligt att tidskrift med oklara agender skall läsa och syna aktieanalyser . det verkar lämpligare investeraren gör det detta med marknadsföring och investeringar med anonser halv skumma tidskrifterna verkar inte så lyckat