Hoppa till huvudinnehållet

Tillväxtbolag och nya innehav i portföljerna

Läs vad Affärsvärlden tycker om Plejd, Nordisk Bergteknik, Ørsted, Haypp, Semcon, Awardit, Surgical Science, SKF och Elekta. Det bjuds också på nyheter kring Buy&Hold-portföljen, Utdelningsportföljen, Investeraren, Börsgolvet, Råduppföljning och Insiderkollen.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Öppna analyser

Plejd – Till analysen (inget inlogg krävs)

Hemautomationsbolaget Plejd växer så det knakar i Norge. Tillväxtmöjligheterna är ljusa och kommande år väntar flera spännande lanseringar.

Nordisk Bergteknik – Till analysen (inget inlogg krävs)

Anläggnings- och entreprenadkoncernen Nordisk Bergteknik behöver hejda sig på förvärvsfronten men kompenserar det med en god organisk tillväxt. Är aktien köpvärd?

Analyser som kräver prenumeration

Ørsted – Till analysen

ESG-favoriten Ørsteds värdering har kommit ner ganska mycket sedan vi senast skrev om bolaget. Är värderingen nu tillräckligt låg för att motivera köp?

Haypp – Till analysen

E-handelsbolaget Haypp säljer snus och nikotinpåsar på nätet. Aktien har mer än halverats sedan noteringen förra hösten. Kan bolaget stärka marginalerna så finns god kurspotential.

Semcon – Till kommentaren

Budet på Semcon har en okej premie även om värderingen inte är den högsta. Men det är Semcons ägare vana vid.

Awardit – Till analysen

Kundnöjdhetsbolaget Awardits kvartalsrapport innehöll stark tillväxt och fina marginaler. Vi uppdaterar vår syn på bolaget.

Surgical Science – Till kommentaren

Medicinteknikbolaget Surgical Science stiger cirka 20% på börsen. Andra kvartalet bjuder både på stark tillväxt och stigande marginaler.

SKF – Till analysen

Cevians intåg som storägare i SKF är välkommet för det ifrågasatta bolaget. Det stora testet för aktien blir nästa lågkonjunktur.

Elekta – Till kommentaren

Orderingången minskade för strålterapibolaget Elekta i första kvartalet. Även marginalerna pressades och utvecklingen ser ut att bestå kommande kvartal.

Buy&Hold-portföljen – Till transaktionerna

Vi fyller på portföljen med nio nya inköp. Bland annat i en av portföljens absolut bästa aktier som hittills genererat en avkastning på hela 508%. Dessutom tar vi hem vinsten i ett högt värderat tillväxtbolag.

Utdelningsportföljen – Till transaktionerna

Portföljen fortsätter att stå mot en trist börs. Nu ökar vi risktagandet något och byter Telia mot ett bolag med bra utsikter.

Börsgolvet – Till golvet

Stundande emissioner, fondhärvor och såklart buden som ska frälsa oss alla. Golvets vänner rivstartar hösten!

Investeraren – Till intervjun

Anders Wright förvaltar Consensus Småbolagsfond. För Affärsvärlden berättar han om starka Q2-rapporter, sina senaste försäljningar och varför vi kan vara på väg mot en kyligare börshöst.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Evolution, Awardit, Garo och VNV Global.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Köprådet i laxbolaget Austevoll Seafood har utvecklats väl medan det var fel att köpa Link Mobility vars aktie har havererat. Det var rätt att undvika RevolutionRace som mer än halverats.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer