Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

#Sparpodden 145 – Tillbaka i börsfabriken

#Sparpodden ep 145. Sommaren är över för den här gången och det är dags att kavla upp ärmarna och dra i gång och jobba igen. Peter och jag har mycket att prata om när vi ses första gången efter semestern och i veckans pod försöker vi bl.a. blicka framåt, vad skall man ha koll på i höst? Presidentval, världskonjunkturen mm.

Den tioåriga bolåneräntan är rekordlåg, kan det vara läge att binda?

Sen blir det även VD-Byte i SHB, Brazilionaires, Hexagon, intressanta frågor från er lyssnare och mycket annat.

Lyssnarfrågor                         

I dag svarar vi på frågor om bla avgångsvederlag, hur får man det att räcka längre? Amortera på bolån eller ha kvar sin aktieportfölj, och ska man investera i Mavschack?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-08-23 13:49

Angående hur man ska tänka kring utbetalning av avgångsvederlag som ni pratar om i avsnittet, kan även nämnas ackumulerade inkomst. Då kan avgångsvederlag delas upp att tas upp till beskattning i upp till 10 år. Se mer i inkomstskattelagen kap 66 eller Skatteverkets broschyr SKV 330. /Nicke S

Anonym
Anonym
2016-08-24 19:02

Vilken dag, och som ägare i SHB, SCA, Industrivärden och Lundbergs undrar man lite vad som händer nu och vad alla uppdelningar och försäljningar betyder/kommer betyda framöver. Gärna tankar om detta nästa gång!