Hoppa till huvudinnehållet

The Re:turn Initiative, vårt sätt att ge tillbaka

Idag startar vi initiativet The Re:turn Initiative, vilket går ut på att 0,10 kr per affär som görs på Nordnets plattform doneras till ett antal organisationer som arbetar med miljö och klimat. Nu kan du som är kund hos oss rösta på vilken organisation du tycker ska få ta emot bidraget.

Det känns riktigt kul att kunna presentera det här initiativet. Som alla förstår är ambitionen inte att rädda världen på egen hand. Det här är vårt sätt att visa att alla kan göra någonting för att tackla de klimat- och miljöutmaningar vi står inför. Min förhoppning är att våra kunder ska engagera sig och rösta fram vilken organisation de tycker ska motta pengarna, samt naturligtvis att de pengar vi donerar ska göra nytta.

Tre organisationer har valts ut per land där Nordnet har verksamhet – Sverige, Norge, Danmark och Finland. De tre organisationer som har utsetts i Sverige är Håll Sverige Rent, Stiftelsen för Östersjölaxen samt KTH Climate Action Center. Under 2021 gjordes 72 miljoner affärer på Nordnets plattform, vilket betyder att bidraget till organisationerna räknat på föregående års siffror hade uppgått till 7,2 miljoner kronor.

Du kan rösta från idag och fram till 28 februari. Läs mer om initiativet och hur du röstar här.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2022-02-09 09:54

Ett fantastiskt initiativ av Nordnet/Öhmans, Stiftelsen för Östersjölaxen får min röst pga deras otroliga “Bang for the buck”, dvs det arbete som gjorts med små medel för att rädda den vilda Östersjölaxen! / Anders

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2022-02-10 08:20

Tack för din feedback, väldigt roligt att kunna lyfta det positiva arbete organisationerna utför.

Anonym
Anonym
2022-02-09 22:04

Intressant initiativ. Men att rösta går inget vidare…
“Du måste vara inloggad för att kunna rösta”.
Jag är inloggad.
“Du måste vara inloggad för att kunna rösta”.
Men jag är ju inloggad!!!
“Du måste vara inloggad för att kunna rösta”.
Jag ger upp…

/Anders

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2022-02-10 08:34

Hej Anders! Kontakta gärna vår kundservice så kan vi titta närmare på detta. Hälsningar Lina, Nordnet

Anonym
Anonym
2022-02-12 17:52

Riktigt bra initiativ!! Min röst går till stiftelsen för östersjölaxen för deras framgångsrika arbete för den vilda laxen även I fortsättningen få vandra i våra älvar 🐟 mvh Niclas

Anonym
Anonym
2022-02-13 08:53

Suveränt intiativ och naturligtvis lägger jag min röst på Stiftelsen för Östersjölaxen (verksam inom Stiftelsen). Vi är hedrade och stolta över att få finnas med i detta fina sällskap och alla medel går direkt till att rädda, skydda och jobba för vår vilda lax och öring.