Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

Telia och Eurasien

Förra veckan fick Telia och dess aktieägare en riktig kalldusch när man fick beskedet om rekordböter på hela 12 miljarder.

Beloppet som nederländska och amerikanska myndigheter begär är jättestort, en hel årsvinst. Beloppet är en bot för att man har förvärvat bolag i det gamla sovjet, i euroasien, på ett olagligt sätt. Man har tillskansat sig fördelar och tillstånd genom att muta sig fram.

Självklart är det här inte ok och boten kommer inte som någon överraskning, men vad ska man göra med de här bolagen? Staten som är största ägare i Telia trycker på för att de här bolagen skall säljas, de har blivit en politisk belastning.

Det har visat sig av olika skäl att de här bolagen är svåra att sälja, telekombranschen har haft det tufft en period, konkurrensskäl, risken att få med en het politisk fråga på köpet mm

Igår blev jag intervjuad av Dagens Industri och där framförde jag lösningen att Telia borde skifta ut dessa bolag till aktieägarna. Då får var och en bestämma om man tycker det är moraliskt riktigt att äga dessa bolag. Samtidigt undviker man en forcerad och dåligt tajmad försäljning av de här bolagen. Bolaget skulle bli ganska stort på börsen man brukar säga att de här bolagen står någonstans för 20% av Telias omsättning.

länk till artikel:

http://www.di.se/nyheter/bornold-telia-borde-inte-salja/

vad tycker du?

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer