Hoppa till huvudinnehållet

Telekom, konsulter och digital vinnare bland veckans köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Telia, Fabege, Lohilo Foods, Semcon, ALM Equity, CellaVision, Eniro Pref A, Swedish Match, Formpipe och Luxbright. Vi bjuder också på nyheter kring Affärsvärldens portfölj, Insiderkollen och ett nytt avsnitt av podden Afv Analys. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Telia

Trots estimatkross och höjda helårsprognoser fick Telias rapport för det tredje kvartalet kalla handen av marknaden. Affärsvärlden ser köpläge efter kurstappet.

Fabege

Fabege handlas med omkring 20% rabatt mot hur aktien värderats historiskt. Men mer hemmajobbande och idéer om en annalkande “kontorsdöd” ligger som en våt filt över aktien.

Lohilo Foods

Lohilo Foods som säljer glass och funktionella livsmedel noterades på First North nyligen. Aktien steg 30% i premiärhandeln.

Semcon

För att vara ett konsultbolag med stark inriktning mot fordonsindustrin har Semcon klarat det svaga 2020 riktigt skapligt. Detta tack vare det mindre men höglönsamma benet inom produktinformation. Är det ett mer stabilt bolag som nu tar form efter krisen och kan det leda till uppvärdering?

ALM Equity

Bostadsutvecklaren ALM Equity planerar särnotera dotterbolaget Svenska Nyttobostäder. Inför det har aktier sålts till en värdering som indikerar stora övervärden.

CellaVision

Medicinteknikbolaget CellaVision har påverkats kraftigt negativt av Covid-19. Osäkerheten är relativt stor. Snart lämnar VD Zlatko Rihter bolaget. Även ordförande Sören Mellstig har flaggat för att han slutar. De långsiktiga tillväxtmöjligheterna är däremot goda.

Eniro Pref A

Eniros nya preferensaktie ger över 18% i utdelning. Ska man bli skrämd eller lockad?

Swedish Match

Swedish Match har på två år tiofaldigat leveranserna av nikotinportionsprodukten ZYN på den amerikanska marknaden. Det har gjort avtryck i omsättning och rörelsemarginal – och i bolagets aktie.

Formpipe

Många mjukvarubolag har utvecklats starkt på börsen det senaste året. Formpipe är inget undantag på den punkten. I somras förvärvades brittiska EFS Technology. Kan Formpipe skruva upp förvärvstempot och finns mer uppsida i aktien?

Luxbright

Bättre röntgenbilder och röntgenapparater. Det tror Göteborgsbolaget Luxbright att man kan erbjuda marknaden och de första produkterna har nyss lanserats. Aktien ska nu noteras på First North. Sista teckningsdag: 201105

Afv-portföljen

Nya nedstängningar i Frankrike och Tyskland sänkte börserna och Afv-portföljen.

Insiderkollen

Det finns flera skäl till att en insynsperson säljer aktier, men bara en till att köpa brukar det heta. Affärsvärlden synar några av insynstransaktionerna under de senaste veckorna.

Råduppföljning

Köprådet i eyetrackingbolaget Tobii utvecklades starkt. Vi sålde nyligen aktien ur Afv-portföljen efter en fin uppgång. Bland omgångens övriga råd stack GHP och ContextVision ut. Dessvärre sålde vi den sistnämnda aktien för tidigt.

Nytt poddavsnitt

Peter Benson, Björn Rydell och Madeleine Lundberg i studion. Madeleine går igenom Telia som efter en bra försäljning ändå inte lyckas få aktielyft. Vad är det som tynger deras marginaler mer konkurrenternas? Och samhällsfastighetsbolaget Offentliga Hus kommer från kändistäta Fastator men bolaget ser tveksamt ut på en del punkter.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer