#Sparpodden 134 – Tankar om fintech och Lauritz.com notering

#Sparpodden ep 134. Vet du vilken svensk fondkategori som gått bäst hittills i år? Svaret på det och varför du inte skall investera i den får du i veckans pod.

Det är många frågor kring Fintech nu så det blir prat om allt från konkursande bitcoingrävare till peer to peer lending mm.

Vi får också ett finbesök i dagens pod då Mette och Bengt vd och Ordförande samt grundare till auktionshuset Lauritz.com blir intervjuade, det blir en intressant intervju om demokratisering av auktionsbranschen men också om bolaget som nu skall noteras.

Lyssnarfrågor                        

I dagens pod samlar vi ihop ett gäng fintechfrågor och försöker oss på att förklara detta fenomen.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

*Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Joakim Bornold
Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-06-02 11:56

Joakim, du måste sluta skratta åt din egen humor, i synnerhet då ingen annan skrattar.

Anonym
Anonym
2016-06-07 14:27

Hej! Jag har en fråga till nästa avsnitt av Sparpodden.

Givet att marknaden är mindre effektiv ju mindre affärer som sker, borde det inte finnas större chanser för fundamentalanalytiker att göra vinst på dessa?