#Sparpodden – Tankar inför börssommaren

#sparpodden290Spartips på 12 miljarder och fond-i-fond tips i veckans avsnitt. Vi spekulerar kring börstema för sommarmånaderna, vilka tillgångar som kan röra sig och i vilken riktning. Lyssna in.

Börssommaren

Generellt är sommarmånaderna negativa när det kommer till börs. Svenskarna har genomlevt 8 månader av mörker och kyla vilket gör att fokus ligger på annat än börsen.

Bilden ovan visar börssomrarna tillbaka till 1996 och i genomsnitt är det negativ utveckling. Många av de större fallen har påbörjats under sommaren, både 2011, 2008, och åren efter IT-bubblan drar ner statistiken. Median sommaren är dock positiv.

Denna sommar kan dock bli allt annat än lugn. Vi bjuder på teman som vi tror kan definiera sommarbörsen 2019. Lyssna in.

Påverka #sparpodden!

Vad vill DU veta mer om? Ställ fråga på Twitter under hashtagen #sparpodden, eller i sharevillegruppen #sparpodden

Hjälp oss växa podden genom att sprida i sociala medier!

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer