Hoppa till huvudinnehållet

Tack till alla 700 000 sparare som har valt Nordnet

Nyligen passerade vi ett par milstolpar här på Nordnet. Vi har nu totalt över 700 000 kunder på våra fyra marknader i Norden. Dessa kunder har tillsammans 300 miljarder i sparkapital fördelat på kontantsparande, aktier, fonder och andra värdepapper.

Jag är mycket stolt och tacksam över det förtroende ni visar Nordnet genom att välja oss som finansiell partner, och det märks tydligt att takten i vårt kundinflöde blir allt snabbare. Nordnet grundades 1996 och har funnits i 22 år. Bara det senaste året har 100 000 sparare anslutit sig till Nordnet, och den årliga tillväxten i vår kundbas ligger på runt 17 procent. Som en jämförelse kan nämnas att det tog tre och ett halvt år att öka från 300 000 till 400 000 kunder, mellan september 2010 och mars 2014. En ännu snabbare utveckling syns på sparkapitalet, där våra kunders kapital år 2014 var värt 150 miljarder, och där spararna nu på knappt fyra år har fördubblat sitt kapital till 300 miljarder.

Vad är orsaken till att allt fler kunder väljer Nordnet? För det första finns en tydlig strömning mot ett ökat intresse för investeringar, och jag tycker framförallt att yngre människor blir allt mer medvetna om vikten av att spara på både kort och lång sikt. Jag tror också att många uppfattar Nordnet som en motpol till många andra aktörer i finansbranschen; ett modernt alternativ som tillgodoser de delar man efterfrågar hos en digital bank inriktad mot sparande och investeringar. Vår ambition är att ligga långt framme kring digital innovation, och just nu fokuserar vi mycket på digital rådgivning vilket jag tror är en förutsättning för att fortsätta vara relevanta för bankkunder. Vi arbetar också hårt på att färdigställa vår nya hemsida som just nu fungerar parallellt med den gamla. Samtidigt håller vi på att rulla ut vår nya app som jag tror många kunder kommer se som ett ordentligt lyft.

Det kommer fortsätta hända mycket på Nordnet framöver och jag ser fram emot att fortsätta lansera nya tjänster och produkter de närmaste månaderna. Tack för att du följer med på resan mot att bygga det nya Nordnet.

Bästa hälsningar / Peter

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-06-05 19:17

Själv så upplever ja att er gammla hemsida på appen går sämmre nu än tidigare. Tycker den inte flyter så bra när man scrolla. Och den nya imponera inte heller för min del än. Kan beror på att ja har en bugg när ja kollar på den. Har för många innehav. Så istället ser ja pengarna. Men inte antal och vilka aktier ja har.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-06-07 12:03

Hej Håkan, tack för din feedback, jag tar den vidare till våra utvecklare. Vi jobbar hårt på att vår nya app ska matcha våra kunders krav. Om du vill ha svar på frågor som rör ditt specifika ärende ber jag dig kontakta vår kundservice på 08-506 330 00.

Hälsningar / Peter

Anonym
Anonym
2018-06-06 21:09

Nar du skal komme tik Litauen? Jeg onsker bli Net kunder ☺️

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-06-07 12:03

Hej Gediminas, tack tör din fråga. Tyvärr har vi inga planer idag på att expandera utanför Norden. Däremot kan du bli kund hos svenska Nordnet om du önskar, gå in på http://www.nordnet.se.

Hälsningar / Peter

Anonym
Anonym
2018-06-25 13:02

Hej. Jag har varit kund sedan teletrade tiden.

Och jag är inte nöjd med att ni släpper programvaror tidigare än förr. Dvs innan de nya fungerar helt ut. Jag skulle uppskatta om de gamla versionerna körs längre.
Visst nya versioner har ett finare typsnitt och layout. Men funktionerna blir inte bättre. Snarare upplever jag att allt blir trögare än förr.

Mvh / Stefan