Hoppa till huvudinnehållet

Tack för all feedback och en fantastiskt interaktiv vår!

Nu när midsommaren redan är i backspegeln och vi faktiskt är i början på juli är det hög tid att göra bokslut på första halvåret. För oss på Nordnet har det varit en otroligt intensiv men också väldigt rolig tid. Medan vi visste att arbetet med den nya webben skulle öka visste vi inte i vintras att vi också skulle köpa och integrera en hel bank i Norge samtidigt! Men som uttrycket lyder: “If you want something done, ask a busy person to do it!” 😊

Sagt och gjort, vårt prisbelönta aktielåneprogram utökades till ett nytt land, kollegorna på Pension och i Sverigeorganisationen lanserade möjligheten att flytta in onoterade aktier i kapitalförsäkring, vi utvecklade en ny värdepapperskreditmodell som bygger på koncentrationsrisk, vi lanserade åtta (!) nya versionen av vår omtyckta app och, förstås, vi lanserade nya webben i Norge den 1 juni.

Nu har det gått en månad sedan vår nya webb är ’default’ i Norge.Det blev många sena kvällar och helger för våra fantastiska utvecklingsteam på slutet och lördagen den 1 juni samlades det ett glatt gäng på kontoret på Alströmergatan i Stockholm för att göra klart det sista och byta webbaddress så att norska kunder per automatik landar på vår nya sajt när de skriver nordnet.no i sin webbläsare.

En av de sista funktionerna som blev klara är vår nya meddelandecentral. Det är en kritisk funktion som kanske inte är så rolig men ändå otroligt viktig både för oss och alla kunder som vill skicka säkra meddelanden till oss. Då gamla sajten var uppbyggd på konton medan den nya är baserad på dig som kund så krävdes det lite tankearbete att få till en smidig lösning med en ny, förbättrad filtreringsfunktion. Testa gärna och ge oss feedback!

På tal om feedback vill jag tacka för alla glada tillrop, alla förslag och all konstruktiv kritik som jag fått här på bloggen, på Shareville eller Twitter. När vi springer fort för att släppa nya sidor gör vi ofta det genom att lansera i steg där nästkommande iteration är beroende dels av vår ’feature roadmap’ men också av den feedback vi får av er kunder.

Ett exempel på det förstnämnda är Marknadsöversikten där vi först släppte en version med landspecifik information för de nordiska länderna men sedan, bara några dagar senare, släppte ytterligare en version med världskartan och globala index.

Ett exempel på det senare är Min ekonomi där vi använde min kollega Elias devis ”om det vi har i test är bättre än det vi har i produktion så släpper vi det”. Vi fick genast feedback på sidan – både ris och ros – och den mest efterlängtade funktionen är att kunna välja favoritkonton och endast se utvecklingen på de kontona. Den funktionen släppte vi i fredags förra veckan! Testa gärna och se vad ni tycker. Favoritkonton kommer snart på samma sätt till appen.

Förutom favoritkonton ville ni även se nyheter för era innehav på Min ekonomi. Den funktionen är färdigutvecklad och testas nu internt. Vi hoppas att vi kan släppa den till er kunder under den kommande veckan.

Slutligen hoppas jag att ni inte missat alla nya features och det omarbetade tradingflödet i vår app. Vi har en före detta proptrader, derivathandlare och fintech specialist på ’gästspel’ som produktägare för appen sedan i våras och tillsammans med teamet har han förbättrat många av de flöden som ni använder dagligen: orderläggning, orderboken, strömmande priser, fondtabeller, saldo i relevant valuta inför order, mm, mm. Det kommer ytterligare några spännande förbättringar snart – stay tuned!

Och med det vill jag önska alla en fantastisk sommar och tacka igen för en otroligt rolig vår! Glöm inte att hålla koll på marknaden och era portföljer från hängmattan eller segelbåten via vår app.

Vi kommer fortsätta att utveckla fantastisk funktionalitet för er under sommaren – en ny instrumentsida, strömmande kurser i bevakningslistor, teknisk analys, mm ­– men våra produktägare, designers och utvecklare förtjänar också att få lite ledigt efter en intensiv vår så de kanske inte kommer i samma höga takt ni numera är vana vid!

Trevlig sommar!

Rasmus

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-08-15 20:13

Tack för bra hemsida!

Har ni ett inplanerat datum för när ni förväntas lansera en översikt över historiska och framtida utdelningar, i linje med den funkionalitet Avanza har idag?

Hälsningar,
Erik

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-08-15 20:45

Tack Erik! Kul att du gillar nya siten. Vi har absolut planer på det och på att berika vår instrumentdata o största allmänhet men inget datum. Under hösten vågar jag mig på att säga!

Anonym
Anonym
2019-08-15 21:16

Hej,
Tack än en gång för en bra hemsida! Tycker den är bättre än Avanzas!
Det hade varit bra som Erik skrev, datum och utdelningar över svenska, utländska aktier i likhet med Avanza.
Senare kanske erbjuda handel med europeiska aktier direkt på hemsidan och även tillgång till hela Frankfurtbörsen..
Mvh Tommy

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-08-15 21:39

Tack Tommy – uppskattar det! Ja handel på fler börser tittar vi på. Vad saknar du på Frankfurtbörsen?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-08-16 11:00

Vad bra!
Saknar att kunna handla asiatiska aktier, även på tillväxtmarknader mm. Finns aktier från hela världen på Frankfurt börsen (Frankfurter Wertpapierbörse). Det är världens största börs!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-08-16 11:05