Swisha till ditt sparande

Swish har vuxit oerhört snabbt och har idag över 5,7 miljoner användare. Det gör det till ett av Sveriges mest använda betalningsmedel. Tjänsten är lätt att använda och har högt förtroende bland privatpersoner, vilket är mycket viktigt när det gäller digitala betalningar.

Under nästa månad lanserar vi som första bank i Sverige möjligheten att sätta in pengar på konto i bank med hjälp av Swish. Den här funktionen tror jag kommer att underlätta mycket för våra kunder och förbättra upplevelsen inom ett område som är ganska tungrott och krångligt. Inom ett par sekunder kommer du som kund kunna aktivera ditt konto och realisera dina investeringsidéer. Bakom det här initiativet ligger det faktum att Swish nyligen har ändrat sitt regelverk. När Swish lanserades för några år sedan var det endast tillåtet med kontantöverföringar mellan privatpersoner. När e-handel med Swish blev möjligt var betalningen tvungen att kopplas ihop med ett köp av en tjänst eller vara. Nu kan privatpersoner göra betalningar till företag utan att transaktionen direkt inkluderar en vara eller tjänst, vilket har möjliggjort för oss att lansera den här funktionen.

Ur mitt perspektiv är det här världsklass. Sverige är en stark fintech-nation som generellt sett ligger väldigt långt framme när det gäller digitala betalningar, och Swish är en fantastisk tjänst som på kort tid vunnit stor acceptans. För mig är det viktigt att Nordnet går i takt med konsumenters ändrade preferenser och finns i de kanaler där våra användare finns. När det gäller betalningar är Swish den kanal som växer snabbast och då är det också naturligt för oss att finnas där.

Hoppas att ni kommer att uppskatta funktionen. Hör gärna av er med kommentarer nedan eller på twitter till @CEONordnet. För intresserade finns mer läsning i DI Digital.

Hälsningar / Peter

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer