Hoppa till huvudinnehållet

Svaren på de tre vanligaste frågorna om Shareville

Nu är det över 23 000 medlemmar som delat sin aktie- och fondportfölj på Shareville. Med så många medlemmar har det naturligtvis kommit in en del frågor om tjänsten. Här svarar vi på de tre vanligaste frågorna.

1. Kan andra människor se hur mycket pengar jag har i min portfölj?

Ingen annan än du själv kan se hur mycket pengar du har i din portfölj. Istället visas din portföljs utveckling och dina innehav i procent.

2. Kan jag få meddelanden när någon jag följer köper eller säljer en aktie?

När du följer en person får du automatiskt ett mejl när denna person köper eller säljer något. Du kan själv välja att avaktivera denna funktion om du vill. Det gör du genom att gå in på inställningar när du är inloggad på din profil på Shareville. Där kan välja vilka typer av epost-aviseringar du vill ha.

3. Vad betalar jag i courtage?

All handel sker via Nordnet. När du väljer att handla på Shareville länkas du till Nordnets orderläggningssida. Du betalar courtage enligt de vanliga villkor som gäller. Här är prislistan.

Kontakta oss gärna

Undrar du något mer om Shareville? Skriv gärna din fråga här i kommentarsfältet eller mejla oss på info@nordnet.se. Kanske har du några egna tips på hur vi kan göra vår tjänst ännu bättre?

Vi ses på Shareville!

/Nordnets kundservice

Ny på Shareville? Här kan du se en film om hur du kommer igång.

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
8 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-11-12 15:45

Trist att jag inte kan använda mitt nordnet-konto som jag delar med min fru (50/50) på Shareville. Måste jag verkligen öppna ett nytt, eget konto?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-11-12 16:23

Hej, det går tyvärr inte att dela några delägda depåer på Nordnet. Men vi har inga depåavgifter så du kan öppna en ny depå helt utan extra kostnad under ”Min ekonomi” på vår hemsida. Mvh Johan

Anonym
Anonym
2014-11-12 15:52

Hej,

Måste jag ha några innehav för att kunna se andras portföljer eller räcker det att jag är medlem i nordnet? tänkte observera lite innan jag börjar handla på riktigt.

med vänliga hälsningar

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-11-12 16:16

Hej, du behöver dela en portfölj för att kunna se och följa hur andra medlemmar gör med sitt sparande. Det finns dock inga krav på att portföljen du delar med dig av har några innehav. Så du kan börja med att dela en tom portfölj och testa tjänsten innan du delar med dig av andra depåer. Men tänk på att du lättare kan få hjälp och tips av andra om du delar med dig av en portfölj med innehav. Lycka till! Mvh Johan

Anonym
Anonym
2018-01-23 17:02

Hej!
Finns det möjlighet att byta profilnamn på Shareville?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-06-26 16:33

Hej! Skriv in till vår kundservice så fixar vi det!

Anonym
Anonym
2018-06-25 23:16

Finns det en funktion som sänder ut en avisering antingen via Nordnet-appen eller Shareville när en aktie når ett visst inställt värde? Mvh Mattias

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-06-26 16:35

Hej Mattias! Det finns det! Det kallas kurslarm och du ställer in detta i inloggat läge i menyn, under marknaden, skapa kurslarm.