Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 104 – Surströmming, det luktar illa men smakar ganska gott.

#Sparpodden Avsnitt 104. Surströmming, det luktar illa men det smakar ganska gott. I veckans avsnitt pratar jag, Eva och Peter om Fingerprint, bolaget som är stockholmsbörsens mest omsatta aktie fortsätter att skapa rubriker. Vi tar upp senaste veckans dramatiska handel, men också värderingen av bolaget kan det vara så att experterna har fel och privatspararna rätt?

Lyssnarfrågor

Den här veckan svarar vi på frågor om risker i Kina och är Muddy Waters verkligen en hedgefond? Vi får också frågan om man kan göra en bakvänd löneväxling, minska insättningar till tjänstepension för att ta ut en högre lön och öka på privatsparandet.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-11-04 18:47

Antag att man vill skapa sin egen AP7 aktiefond med hävstång på 1,5. Vad är enklast och billigast, belånad indexfond/ETF (t ex med knockoutlånet) eller deep in the money call options? Hur ska man beakta uteblivna utdelningar för optioner vid jämförelsen?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-11-09 22:33

Hej Karl,

Kul fråga! Vi ser om vi får med den!

//Eva

Anonym
Anonym
2015-11-05 07:58

Hej på er i höstmörkret! Jag har en lånrelaterad bostadsfråga 🙂 Jag och min sambo väntar på att vår nyproducerade lägenhet som beräkna stå klar nu i sommar. Vi ska dela på lånet och har planerat en belåningsgrad på 75%. Jag har min del av kontantinsatsen redan på sparkontot medan min sambo har sina pengar låsta i nuvarande bostadsrätt, dessa kommer frigöras vid försäljning och användas som hennes del vid tecknande av det nya lånet. Nu till min fråga: Då det finns en tidsperiod (gissar på 3-4 månader) mellan att vi tecknar det nya lånet och att pengarna för den… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-11-09 22:30

Hej PontusPP,

Tack för fin feedback. Vi ska se om kan resonera kring din fråga i nästa avsnitt.

//Eva

Anonym
Anonym
2015-11-09 20:46

Hej! Tack för jättebra podd.

Jag har en synpunkt gällande alla era avsnitt och det är att ljudnivån är väldigt låg. Har man högsta ljudvolym i telefonen är det ändå knappt “normal” samtalston. Och minsta rörelse bort från micen verkar leda till att ni blir omöjliga att höra!

Kanske kan ni ändra nåt i tekniken som åtgärdar detta, så jag får höra allt bra ni säger lite bättre? 🙂

Eller så är det jag som är döv.

Allt gott!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-11-09 22:29

Hej Elias,
Tack för feedback! Jag ska be vår producent Naiara titta på det och se om vi kan få till bättre ljudnivå.

//Eva

Anonym
Anonym
2015-11-10 12:06

Hej och tack för en grym pod!

Jag har en fråga om det privata pensionssparandet. Så som jag har förstått det så kommer man att kunna “ta ut/avsluta” sin privata pensionsförsäkring efter årsskiftet. Stämmer detta? Betalar man isf en engångsskatt på 30%? Och finns det någon begränsning på summa, jag har hört att gränsen blir 1prisbasbelopp?

Anonym
Anonym
2015-11-10 21:13

Hej,

En snabb pensionsfråga. Hur mycket i genomsnitt kommer en 70-talist att ackumulera i pension fram till 65 (inte per månad utan samlat belopp). Jag vill ha någon jämförelsetal för att se hur man ligger till.

Tack för en lysande pod

//Mats