Studieresultat, noteringar och nya råd

Läs vad Börsplus tycker om Moberg Pharma, Astralis, QleanAir, Fastpartner D, 24Storage, Edgeware, Miris, MOBA Network, Micro Systemation, SBB, rådändringar och Buy and Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Rådändring: Moberg Pharma

Resultatet från den amerikanska Fas 3-studien på MOB-015 var klart sämre än väntat på en viktig punkt. Vårt tidigare köpråd, som länge har varit mycket framgångsrikt, tar vi nu bort på stående fot och ersätter med ett neutralt råd samtidigt som vi säljer aktien ur Börsplus portfölj.

Astralis

Det danska e-sportbolaget fick en trög start på börsen och handlas kring teckningskursen. För en tillgång som åtminstone här och nu är helt unik i sitt slag är det något av ett underbetyg.

QleanAir

Aktien säljs ut med tydlig rabatt i börsnoteringen men så finns också frågetecken för hur framtidssäker bolagets huvudprodukt är. Sista teckningsdag: 191210

Fastpartner D

Sven-Olof Johanssons fastighetsbolag vill sälja nya D-aktier och lockar med en fast utdelning som ger 5,68-5,95 procent direktavkastning, beroende på vad slutpriset blir i emissionen. Ska man nappa på det? Sista teckningsdag: 191211

24Storage

Det nya fastighetsbolaget inom förrådsuthyrning gör en godkänd debut och steg 16 procent på första handelsdagen.

Edgeware

Cirka 85 procent av Edgewares börsvärde utgörs av bolagets kassa. Får ledningen ordning på tillväxten kan aktien bli en mångdubblare. Men det saknas inte risker.

Miris Holding

Uppsalabaserade Miris har i mer än 10 år jobbat för att få sina analysinstrument för bröstmjölk att slå igenom. Utan framgång. Nu har bolaget fått grönt ljus från FDA att sälja i USA. Det ska ändra allt, hoppas bolaget.

MOBA Network

Det nynoterade webbsideföretaget rasade nästan 30 procent under första handelsdagen. Förlorare på det är bland annat stjärnförvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn. Som plåster på såren har vi ett litet julklappstips till förvaltarduon!

QleanAir

Aktien gick upp en del alldeles i debuten men lyftet ser ut att gå upp i rök.

Micro Systemation

Mjukvarubolaget Micro Systemation har investerat mycket i tillväxtsatsningar de senaste två åren. Kan investeringarna materialiseras under kommande år så är uppsidan stor.

Samhällsbyggnadsbolaget

Ilija Batljan använder sin högt värderade aktie till att sluka det något större bolaget Hemfosa. Efter affären blir Samhällsbyggnadsbolaget – grundat 2016 – ett av Sveriges största fastighetsbolag.

Fastpartner D

Fastpartners nya utdelningsaktie stiger knappt 5 procent i debuten på börsen. Detta tack vare att priset sattes i botten av teckningskursintervallet.

Rådändringar: Probi och Enea

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Här är två bolag där vi byter fot.

Buy&Hold-portföljen

Aktiviteten har inte varit så hög i Buy&Hold-portföljen på sistone. Det är inte så konstigt givet hur portföljen är konstruerad – men en ny aktie är i alla fall aktuell för inköp.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer