Hoppa till huvudinnehållet

Storyn om Shareville

Långt innan ordet fintech var på allas läppar investerade Nordnet i Shareville. Historien tar sin början 2010 när Fabian Grapengiesser, då ansvarig för internettjänsterna på en storbank, får idén att bygga ett Facebook för investerare och hoppar av sitt jobb för att starta eget. Den tjänst han utvecklar lyfter dock inte riktigt på egen hand – det behövs en partner i form av en onlinebank med kunder som handlar riktiga aktier och fonder.

Fintech kan beskrivas som finansiell teknologi som utmanar det sätt som traditionella banker och andra finansbolag erbjuder tjänster idag. Inte sällan handlar det om att automatisera manuella processer, kapa marginaler eller förstärka användarupplevelsen.

För en tid sedan startade vi bolaget Nordnet Ventures där målet är att investera i nystartade bolag inom fintech-sektorn. Poängen är att vi inte behöver göra allting själva när det kommer till produktutveckling. Vi är öppna för bra idéer oavsett om de kommer inifrån organisationen eller utanför. Du kan läsa mer om initiativet i en artikel i DI Digital eller på vår företagssida.

Vi har dokumenterat historien om Shareville från idé till idag i en kort film. Målgruppen är framför allt kommande partners till Nordnet Ventures och andra som är intresserade av att se hur vi jobbar med investeringar i fintech. Med filmen vill vi illustrera vad Nordnet kan erbjuda som partner, och naturligtvis också berätta en intressant historia om hur en genial idé med hjälp av partnerskap med Nordnet resulterade i Nordens största sociala nätverk för investerare.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer