Hoppa till huvudinnehållet

Stoppa höjd skatt på sparandet

I morse rivstartade jag min arbetsvecka genom att ta med mig några kollegor för att demonstrera utanför riksdagshuset. Bakgrunden är förstås att såväl Stefan Löfven som Magdalena Andersson har uttalat att de vill se högre skatt på kapital, men inte har preciserat vilka skatter det handlar om. Jag är rädd att detta i slutändan ska drabba spararna, på så sätt att skatten på investeringssparkonto (ISK) och kapitalförsäkringar höjs. Hur det ligger till med den saken vill jag ha besked av regeringen om, och därav dagens aktion.

Några av er kanske tycker att en demonstration låter pretentiöst eller oseriöst, men jag kan försäkra er om att jag tar den här frågan på största allvar. När vi ska välja sparform är det viktigt att ha fasta spelregler kring vilken beskattning som gäller. Skatten på ISK har redan höjts två gånger de senaste fyra åren, och att ideligen höja skatten på sparande skickar dåliga signaler. I värsta fall leder till att människor inte börjar spara överhuvudtaget, och i det läget vill jag använda de kanaler jag har för att försöka påverka.

Ni kan alla hjälpa till genom att säga vad ni tycker i sociala medier under hashtaggen #svaraomisk.

#svaraomisk

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-02-25 18:42

Isk skatten är ju fortfarande låg. Typ 1.51 %. Det är ju värre när man har depå och de tar 30 % av utdelningen. Staten ska ju ha sitt.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-01 18:02

du räknar ju fel. typiskt socialist matte. du får ju kvitta förluster mot vinster. och dessutom kan man låna vinster räntefritt.
och isk blåser en fullkomligt vid börs ras.
iden med isk är att lura idioter som du att synliggöra sina sparpengar. det har man lyckats med nu kommer skatt höjningarna i slag .
detta med en börs på nedgång kombinerat med inflation hittills med 10% mot euron.
antagligen är du en trollande socialist eller helt blåst troligen både och