Hoppa till huvudinnehållet

Stimulanspaket och paraboliska rörelser | Tradinghörnan

Vi kickar igång börsåret med ett avsnitt av Tradinghörnan. Fokus på ESG, valutor, bitcoin, och vilka aktier som är populära just nu. Kolla in videon för att se hela avsnittet.

Bitcoin

Kryptovalutan fortsätter att klättra under inledningen av året. Vi pratar lite framtidstankar och vikten av att ha is i magen. Det har även kommit ett nytt certifikat som är utan förvaltningsavgift för den som vill ha exponeringen i sitt ISK-konto.

Vi fick även svar gällande hur certifikat hedgar sina positioner av Ludvig Öberg via twitter.

Svenska kronan stärks

SEK har haft ett starkt år i ryggen och prognoserna från investmentbanken Morgan Stanley pekar på fortsatt stärkning för kronan.

Här är USD/SEK där vi kan se att dollarn har tappat kraftigt mot kronan.

Även EUR har tappat mot SEK men inte lika mycket.

Estimatet från Morgan Stanley är enligt bilden nedan. Värt att ha med sig är ju att prognoser snabbt kan ändras. Framförallt nu när USA står inför en transformerande period med presidentskifte och att världsekonomin så sakteliga ska startas igång efter lockdown när vaccineringen tar fart.

Axel har bloggat lite om vilka företag som gynnas av en starkare krona. Kolla in det här.

Populära aktier har privatinvesterare

Bilden nedan visar till vänster de aktier som är mest netto köpta under 2020. Det är sorterat på flest antal individer som har köpt minus antal individer som sålt.
Till höger ser vi de aktier med flest transaktioner under året.

I avsnittet resonerar vi lite mer kring varför dessa aktier har varit populära under året.

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer