Hoppa till huvudinnehållet

Ställ din fråga till Private Bankings service- och mäklarteam

Det är ingen tvekam om att den vilsamma sommaren är över. Private Bankings service- och mäklarteam får dagligen frågor från intresserade och engagerade kunder. Den här månaden handlar det mest om vad som händer på marknaden just nu – och alla nyheter som lanseras. Inte minst bolånet, vars rekordränta sänks ytterligare.

Vad vill du veta? Ring oss direkt på 08-506 377 00.

Vad händer på marknaden just nu?

De finansiella marknaderna har på senare tid skakats av viss nedgång. Sedan den 12 juli är OMXS30 ned ca 7 %, DAX ned ca 3,5 % – dock har börserna vänt utvecklingen till positiv senaste veckan. NASDAQ och Dow Joens har under samma tidsperiod ökat ca 1 %. Hang Seng är upp ca 7 % och Nokkei är ned 3 % under de senaste tre månaderna. Trump och Nordkorea har provocerat varandra i sociala medier. Ett tragiskt terrordåd i Spanien där flera personer fick sätta livet till. Därutöver har svenska kronan tappat ca 1 % mot euron och 2 % mot dollarn under augusti. Görs mätningen över 3 månader har kronan deprecierats ca 2 % mot euron och ca 8 % mot dollarn.

Inflationen har kommit upp på 2,2 % under juli, vilket var starkare än på länge – det beror till stor del på säsongseffekter bland flygresor. Mätningarna påverkas dessutom av skattereformer, vilket innebär att inflationssiffran blir något starkare än vad det egentligen är. Riksbanken valde under det senaste mötet att lämna räntan på oförändrade – 0,5 %.

Omsättningen på börsen har varit låg under sommaren men läget kan sammanfattas som händelserikt, med stora rörelser inom valutor och börs. Utvecklingen för börsen följer historiska säsongsmönster, med svagare avkastning under sommaren. Signalvärdet i nedgången på börsen kan alltså sägas vara lägre eftersom att omsättningen är lägre.

Finns det några nyheter hos Nordnet?

Det är fullt fart hos Nordnet. Sedan inträdet av de nya ägarna och avnoteringen från börsen händer om möjligt ännu mer än vanligt och framförallt går saker och ting väldigt snabbt framåt. Vi har många roliga projekt på gång, allt från spännande erbjudanden till nya digitala lösningar och verktyg. Allt för att ge den bästa kundupplevelsen och hjälpa våra kunder att bli bättre investerare. Största projektet är arbetet med den nya hemsidan. För den nyfikne går det att beta-testa webbsidan redan idag på next.nordnet.se. Missa inte denna möjlighet! Andra smakprov över nyligen introducerade eller pågående projekt vars målsättning är lansering före årsskiftet hittar du här. Som vanligt vill vi veta vad du, som kund, tycker. Kommentera gärna!

 • Swish+Nordnet = Sant
  • Nordnet kommer som första bank tillåta Swishbetalningar vid pengatransaktioner. Implementeringen kommer att ske under september.
 • Artificiell intelligens
  • Under hösten tar vi hjälp av Artificiell intelligens för att höja servicenivån ytterligare mot våra kunder. Vi kompletterar vår nuvarande kundservice med AI. Målsättning är obegränsade öppettider och obefintliga väntetider.
 • Infront ersätter Wintrade
  • Vi ersätter vårt egenutvecklade handelsprogram Wintrade med handelsapplikationen Infront Web Trader. Bytet kommer ske i slutet av november. Som användare av Wintrade har du dock till 1 november på dig innan vi stänger ner programmet. Om du vill testa Infront Web Trader kan du kontakta oss på 08-506 377 00.
 • Bolagsanalyser för Private Banking
  • För kunder som behöver uppslag för intressanta investeringar presenterade vi under sommaren vårt utökade samarbete med analystjänsten SvD  Börsplus. Som Private Banking-kund får du 50 % rabatt på tjänsten som utlovar ca 300 bolagsanalyser/år. Ring oss så lägger vi upp en prenumeration!
 • Robosave
  • En investeringsrobot för den som vill ha proffshjälp. Läs om den hyllade nyheten här.

Kan jag räkna med mina barns sparande när jag söker om bolånet och vill ha en fördelaktig ränta?

Sedan bolånet förbättrades ytterligare har luren gått het. Svaret på just den här frågan är att du kan räkna med ditt barns sparande men bara om han eller hon är medlånetagare på lånet. I vanliga fall är det make/maka som tillsammans söker lånet och därmed är medlånetagare. Om så är fallet räknar vi inte in barnets sparande när vi räknar på kapitalet. Tänk på att båda medlånetagarna kan inkludera privat- och företagssparande tillsammans med pension. Många av våra kunder väljer m a o att flytta över exempelvis sin privata- och tjänstepension till oss för att få så bra ränta som möjligt.

Läs mer om lånet här och kolla vilken ränta du kan få.

Vänliga hälsningar,
Private Bankings service- och mäklarteam

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer