Hoppa till huvudinnehållet

SPP Global Plus – En fossilfri indexnära fond

SPPs Plusfonder

SPPs Plusfonder är fossilfria och indexnära aktiefonder med fokus på hållbarhet. Fondernas strategi går ut på att hitta bolag som rankas högt i SPPs hållbarhetsrating, där SPP betygsätter bolag utifrån hur väl de är positionerade mot globala trender, verksamhet/drift samt deras finansiella stabilitet. Plusfonderna exkluderar bolag vars omsättning kommer från fossila bränslen eller bolag med stora fossilreserver.

SPP Global Plus – En global indexnära och fossilfri fond

Genom de tre fonderna; SPP Tillväxtmarknad Plus, SPP Global Plus och SPP Sverige Plus, har SPP skapat en ny typ av förvaltning – en förvaltning som är indexnära men samtidigt integrerar hållbarhetsaspekter och är fossilfri. Tittar vi närmre på Global Plus är det en global, fossilfri indexnära fond som ger dig tillgång till den globala aktiemarknaden.

Du hittar mer information om SPP Global Plus här

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida utveckling. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. På sppfonder.se hittar du faktablad och informationsbroschyr.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer