Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 121 – Sportlovspodd, om Skistar, norrlandsbolag och fjällstugor

Sportlovspod

#Sparpodden ep 121. Då både jag och Peter är uppe i Åre med våra familjer så fick veckans pod spelas in på mitt hotellrum, (jag hoppas att ljudet blev ok). Det märks kanske att Peter och jag är på semester men vi lyckades iallafall få ihop ett avsnitt, det blir  förstås mycket prat om Skistar, norrlandsbolag och fjällstugor samt mycket annat.

Det blir även några lyssnarfrågor förstås!

Lyssnarfrågor                        

Lyssnarfrågor är ju ryggraden i podden, Hur skall man investera om börsen går ner? Finns det bolag som stretar emot, vad skall man tänka på? Tjänstepension, Flytträtt räcker det eller behöver vi få till att avgiftstak också? mm

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-03-02 19:52

Funkar berkshire hathaway som en fond i det perspektivet att de bara får nytt kapital då de får utdelning? Jag läste någonstans att de får en del av de underliggande företagens inkomst, men det kan väll inte stämma? hur fungerar ett konglomerat?

Anonym
Anonym
2016-03-08 18:14

Hej, Spotifys notering kommer antagligen ske i USA, finns det någon anledning att även notera sig i Sverige? Finns det någon fördel att vara noterad på flera marknadsplatser? Det blir väl bara mer pappersarbete för Spotify och ingen uppsida?

Anonym
Anonym
2016-03-08 23:23

Hej, tack för en bra podd! Jag har tittat på historiken för valutor och det verkar som att valutapar i välutvecklade ekonomier har en tendens att pendla fram och tillbaka mellan olika värden, ex. USD/SEK mellan 5 och 10 kronor. Kan man utnyttja detta genom att köpa aktier eller fonder i utländska valutor när valutan som värdepappret handlas i är lågt värderat för att sedan anta att valutan kommer att komma upp i forna nivåer?