Spel, verkstad och medicinteknik

Läs vad Börsplus tycker om Firefly, Volati Pref, Storytel, Paradox, Leovegas, Boule Diagnostics, Troax, Beijer Alma samt Handicare. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Firefly

Halvårsrapporten från brandskyddsföretaget ger blandade budskap. Kan de tillväxtsatsningar som för tillfället belastar resultatet få effekt framåt är aktien intressant. 2019 verkar dock bli ett mellanår resultatmässigt.

Volati Pref

Vår bästa gissning är att konglomeratets preferensaktie kommer stå omkring 20 kronor lägre inom ett par månader. Det gör det ganska poänglöst att äga den i närtid.

Storytel

Ljudboksbolaget presenterar halvårsrapporten och har nu nått över 1 miljon betalande abonnenter. Men hur ska man se på bolagets konflikt med Bonnier och den ökade konkurrensen i Norden?

Paradox

I stora drag gör datorspelsbolaget rätt saker när man fortsätter växa med allt fler nya spel som kontinuerligt utökar intäktsbasen. Men Paradox senaste lanseringar har varit svaga och det är en trend som oroar.

Leovegas

Kasinobolaget Leovegas bjuder på solid tillväxt i andra kvartalet. Även tredje kvartalet har inletts bra. Kan trenden bestå finns fortsatt stor uppsida i aktien. Men sentimentet i sektorn är tufft.

Boule Diagnostics

Diagnostikbolaget Boule har det motigt på börsen. Varningsbrevet från FDA har legat som en våt filt över aktien senaste året. Nyligen aviserade bolagets VD att han lämnar Boule. Osäkerheten är stor, men aktien borde vara värd en chans.

Troax

Efter en svag inledning på året återhämtade sig verkstadsföretaget i andra kvartalet vilket ger lite lättnad. Aktien är dyr som vanligt men för den långsiktige som letar kvalitetsbolag är aktien köpvärd.

Beijer Alma

Industrikoncernens halvårsrapport visade på lägre orderingång och stort resultattapp i det viktiga dotterbolaget Lesjöfors. Vågar man gå emot den svaga trenden i fordonsbranschen?

Handicare

Halvårsrapporten från hjälpmedelsbolaget Handicare bjöd på negativ organisk tillväxt. Men ledningen verkar optimistisk inför andra halvåret då den organiska tillväxten skall återvända och marginalerna stärkas. Räcker det för att lyfta aktien?

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer