Hoppa till huvudinnehållet

Spel, mjukvara och värdeaktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om G5 Entertainment, IAR Systems, Gaming Innovation Group, Homemaid, Embracer, Kabe, BPC Instruments, Raysearch, Sun4Energy, SHT Smart High-Tech, Stillfront, SignUp och Kvix. Vi bjuder också på nyheter kring Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

G5 Entertainment – Till analysen

Mobilspelsbolaget har senaste året ökat marginalerna på ett imponerande sätt och ytterligare förbättringar verkar ligga i korten. Får G5 även fart på tillväxten lär aktien bli bra.

IAR Systems – Till analysen

IAR:s försäljning har stannat av i pandemin och aktien har varit riktigt sval det senaste året. Kan den nya ledningen få bolaget på rätt köl igen?

Gaming Innovation Group – Till analysen

Den nya ledningen har renodlat bolagets verksamhet. Gaming Innovation Group står nu på stadiga ben. Marknaden har belönat arbetet med en rejäl kursuppgång. Nu krävs det att plattformen flyger för att investerare ska hitta ytterligare uppsida i aktien.

Homemaid – Till analysen

Städkoncernen har ökat förvärvstempot och breddat erbjudandet mot företagsstäd med högre marginaler. Bolaget är fortfarande oprövat som förvärvare men man betalar inte särskilt mycket för optionen att detta blir något bra.

Embracer – Till kommentaren

Försenade lanseringar leder till sämre resultat i år och aktien föll på rapporten. Wingefors gör dock sitt bästa att blåsa luft under vingarna på den pressade aktien.

Kabe – Till analysen

Hemestertrenden har fortsatt under 2021 och Kabe ser god efterfrågan. Aktien värderas till åtta gånger rörelsevinsten räknat på rullande tolv månader.

BPC Instruments – Till analysen

BPC är ett mindre instrumentbolag med allt annat än rutten lönsamhet. Nu siktar de på IPO och breddning till nya produktområden. Vore det inte för den höga prislappen så kunde aktien vara värd att teckna. Sista teckningsdag: 211201

Raysearch – Till kommentaren

Raysearch har påverkats negativt under pandemin. Orderingången utvecklas svagt och förlusterna ökar. Ledningen har börjat kapa kostnader.

Sun4Energy – Till analysen

Sun4Energy är en installatör inom solenergi och laddboxar. Den underliggande marknaden växer snabbt. Afv snabbsynar IPO:n. Sista teckningsdag: 211118

SHT Smart High-Tech – Till kommentaren

På torsdagen var det SHT:s tur att kliva in i rampljuset som noterat bolag. Aktien fick ett varmt mottagande och steg i debuten.

Stillfront – Till analysen

I rapporten för tredje kvartalet fanns tecken på vändning för den smått ifrågasatta förvärvsmaskinen.

SignUp – Till analysen

Ett mjukvarubolag med finfina siffror som nu gör IPO. Kan de bredda sig geografiskt och produktmässigt från sin stabila plattform? Då lär aktien bli bra trots den höga prislappen. Sista teckningsdag: 211122

Kvix – Till analysen

IPO-aktuella Kvix tillhandahåller en streamingplattform för träning och hälsa. Marknaden för träning i hemmet har ökat under pandemin. Bolaget har 43 000 medlemmar på plattformen. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 211125

Råduppföljning – Till sammanställningen

Köpråden i både DistIT och Everysport Media Group blev riktigt bra. Aktierna steg med 225% respektive 320%. Det var även rätt att köpa Nokia och Byggmax samt att teckna Cessatech.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer