Hoppa till huvudinnehållet

Spel, mjukvara och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Better Collective, Multiconsult, Oneflow, Tokmanni, Momentum Group, Mekonomen, SyntheticMR, AdderaCare, Katalysen, Loomis och Pricer. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Råduppföljning.

Better Collective – Till analysen

Marknadsföringsbolaget säljer ”hackar och spadar” till den amerikanska guldrushen inom nätspel.

Multiconsult – Till analysen

Norska Multiconsult har gjort en imponerande turnaround på kort tid. Nu börjar teknikkonsulten närma sig sin forna lönsamhet och ska ut på förvärvsjakt.

Oneflow – Till IPO-analysen

Noteringsaktuella mjukvarubolaget Oneflow säljer lösningar för att hantera avtal, före, under och efter ett avtal har signerats digitalt. Bolaget växer fort men förlusttakten är samtidigt hög. Sista teckningsdag: 220406

Tokmanni – Till analysen

Finlands största lågpriskedja Tokmanni har gynnats av pandemin. Både omsättning och rörelsemarginalen har stigit. Är den goda lönsamheten här för att stanna?

Momentum Group – Till analysen

Det vill till att förvärvstempot skruvas upp nu när Momentum knoppats av till börsen.

Mekonomen – Till analysen

En svag Q4 har fått Mekonomen på fall.

SyntheticMR – Till analysen

Medicinteknikbolaget SyntheticMR flaggar för svagare försäljning under första kvartalet då ett antal inköpsprocesser har försenats.

AdderaCare – Till analysen

Hjälpmedelsbolaget AdderaCare förvärvade under fjolåret ortopedibolaget Linds Ortopediska. Nyligen meddelades att Linds inte tilldelas nytt uppdrag i ramavtalet hos Region Stockholm.

Katalysen – Till analysen

Stockholmsbolaget Katalysen investerar i nystartade bolag särskilt inom finanssektorn. Sista teckningsdag: 220410

Loomis – Till analysen

Kontanthanteringsbolagets aktie handlas till nästan samma multiplar som under coronaraset 2020.

Pricer – Till analysen

Komponentbristen fortsätter vara ett problem för många bolag och Pricer tvingas vinstvarna. VD Helena Holmgren abrupt lämnade bolaget i februari.

Oneflow – Till IPO-kommentaren

Mjukvarubolaget Oneflow säljer lösningar för att hantera avtal digitalt. Aktien handlas kring teckningskursen.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Spel och snus stödde portföljen. Ratos senaste förvärv skapar frågetecken.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var rätt att köpa Electragruppen. Aktien har utvecklats starkt på börsen efter den aviserade sammanslagningen med Elon. Bland omgångens neutrala råd stack uppgångarna i Volati och Diadrom ut.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna prenumeration.

Disclaimer:

Materialet på denna sida och relaterade länkar är framtaget och tillhandahålls av Affärsvärlden och utgör utdrag ur investeringsrekommendation/er, d.v.s. information som rekommenderar eller föreslår en investeringsstrategi. Ursprungsrekommendationen är framtagen av Affärsvärlden 220408 och kan tillhandahållas genom att du besöker Affärsvärldens hemsidan och/eller tecknar en prenumeration på Affärsvärlden.

Nordnet Bank AB (Nordnet) har inte medverkat till framtagandet och har inte gjort några ändringar i materialet. Det är således Affärsvärlden, och inte Nordnet, som ansvarar för materialet och dess överensstämmelse med tillämpliga lagar och regelverk.

Nordnet spred denna investeringsrekommendation första gången 8 april.

Materialet utgör inte personliga investeringsråd. Det är viktigt att du som investerare fattar ditt investeringsbeslut på väl övervägda grunder, t.ex. genom att basera ditt investeringsbeslut på din egen bedömning av information från olika källor. Nordnet tar inget ansvar för direkt eller indirekt förlust eller skada som grundar sig på användandet av information från denna sida. Materialet får inte mångfaldigas utan Nordnets uttryckliga medgivande.

Affärsvärlden erhåller ersättning av Nordnet. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet i materialet eller vilka bolag som informationen berör.

Det kan förekomma att Nordnet har positioner i värdepapper som innefattas i materialet på denna sida. Sådant eventuellt innehav innehas dock enbart av administrativa skäl, d.v.s. utan vinstsyfte.

Nordnet står under Finansinspektionens tillsyn.

Kom ihåg att investera på aktie- och kapitalmarknaderna innebär alltid ett risktagande. Historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde och det finns en risk att du inte får tillbaka det investerade beloppet.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer