Spel, medtech och byggbolag i veckans analyser

Läs vad Börsplus tycker om Zordix, Paradox, FXI, Beijer, Electronics Group, G5 Entertainment, AlzeCure, S2 Medical , Byggpartner, BIMobject, Balco, Beyond Frames med mera. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Zordix

Zordix är en liten spelutvecklare från Norrland med en nisch inom bland annat snöskoterspel. Strategin är vettig och bolaget verkar välskött. Men varför är värderingen 77 Mkr?

Paradox

Med två lovande spelsläpp 2019 kan sentimentet kring Paradox-aktien svänga snabbt. För den spekulativt lagde kan det vara dags att byta fot från sälj till köp.

FXI

FX International är bolaget som “nyttjar den senaste forskningen inom artificiell intelligens och statistik för att optimera algoritmiska tradingstrategier”. “Värdelöst”, är Börsplus icke-algoritmiska slutsats om FXI som investeringsalternativ.

Beijer Electronics Group

Teknikbolaget Beijer Electronics har fått upp tillväxten. Frågan är om det räcker till för att nå målet om en marginal kring 10 procent. Något i den stilen krävs för att aktien ska bli riktigt bra.

G5 Entertainment

Mobilspelsföretaget har rasat 25 procent sedan Börsplus säljråd i förra veckan och därmed nått “riktvärdet” i vårt huvudscenario. Den som jagar efter ännu mer bör ha i åtanke att ledningen enligt bolagets incitamentsprogram gynnas av att aktiekursen är låg just i detta nu.

AlzeCure

Forskning på Alzheimers är hett just nu efter Bioarctics framgångar. Frågan är om det är skäl nog att teckna aktier i ett nytt projekt inom fältet, AlzeCure.

S2Medical

Sårvårdsbolaget S2 Medical tillverkar och säljer “plåster” för brännskador och kroniska sår baserade på en unik teknologi. Värderingen vid börsnoteringen är halvhög men S2 är en lottsedel med klara lockelser. Och så klart många risker. Att man har egen produktion och driver en egen sårvårdsklinik faller i båda facken.

Byggpartner

Byggbolaget från Dalarna har levererat svajiga resultat ända sedan noteringen 2016. Är det naivt att fortsätta tro på bättring? Kanske, men det finns flera skäl att ge bolagets nya vd Fredrik Leo ytterligare något kvartal eller två att visa vägen mot vändning.

BIMobject

De viktiga nyckeltalen pekar i helt rätt riktning för BIMobject. Då är tilltagande förluster inte något att haka upp sig på. Värderingen kan diskuteras men så länge bolaget är på spåret mot något stort lär den förbli hög. Vi tror fortsatt på det.

Balco

Balkongbyggaren gör ett förvärv och redovisar ett kanonresultat men också en orderingång i fritt fall. Blandade besked – kanske är aktien inte värd risken?

Beyond Frames

Ytterligare ett VR-bolag som på kort tid söker sig till börsen med en inte särskilt trovärdig strategi. Som huvudägare finns personer kopplade till ett kryptiskt investeringsnätverk som lär ha tjänat hundratals miljoner på handel i Fingerprint Cards.

Uppföljning av råd

En bra omgång där vi fick rätt i Axis, Ferronordic, Swedbank, Fingerprint, Fingerprint, Beijer Ref, Corline och Activision Blizzard. Plumparna i protokollet stavas Oscar Properties, Ework, Coca Cola och Electronic Arts. Andra aktier som analyserades var: Vitec, Lammhults, Apple, McDonalds och Take-Two Interactive.

Utdelningsaktier: Bäst just nu

Bankerna brukar alltid ge bra utdelning men inför 2019 sticker de verkligen ut med alldeles extra bra direktavkastning. I alla fall om analytikerna får rätt. Det visar listan över börsens bästa utdelare.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer