Hoppa till huvudinnehållet

Sparhandboken släpps på Nextory

Idag på e-bokens dag släpps vår alldeles egna ljudbok på Nextory – Sparhandboken! Detta är en ljudbok för dig som vill ta ditt sparande till nästa nivå – inom en eller flera kategorier.

I Sparhandboken serveras du en buffé av nyttiga lärdomar för din privatekonomi. Du kan välja mellan att plocka ut de kapitel som är relevanta just för dig eller att lyssna igenom boken från start till mål och lära dig allt du behöver veta för att komma igång med ditt sparande. Syftet med ljudboken är att inspirera fler till att finna intresse för investeringar och lägga grunden för en ekonomiskt tryggare framtid.

Sparhandboken består av 11 kapitel med följande teman:

Kapitel 1 – En ekonomiskt trygg framtid

Det första och kanske viktigaste steget när det kommer till sparande är att ha rätt mental inställning till din ekonomi. I detta kapitel ges du verktygen för att stärka din ekonomiska självkänsla och lägga grunden för den ekonomiska kunskapsresa du har framför dig.

Kapitel 2 – Investera i ditt framtida jag

I detta kapitel får du lära dig varför sparkontot är en mindre bra sparform samt om det som kallas för ränta-på-ränta-effekten (världens åttonde underverk).


Kapitel 3 – De samhällsekonomiska pusselbitarna

I vardagen stöter du säkert på begrepp som ränteläge, inflation och ekonomisk konjunktur. Genom detta kapitel kommer du inte bara förstå vad begreppen innebär utan också hur de

hänger ihop och påverkar din privatekonomi.

Kapitel 4 – Full pott i fondsparandet

Fondsparande är en av de mest populära sparformerna då det inte kräver särskilt mycket tid och energi av dig som sparar. I detta kapitel får du tipsen för att få ut så mycket som möjligt av dina fonder och samtidigt undviker onödiga avgifter.

Kapitel 5 – Aktiesparandets framgångskoncept

Börsen är en fantastiskt plats för att generera avkastning på dina pengar, inte minst på längre sikt. Efter detta kapitel kommer du inte bara förstå hur man investerar i aktier utan också varför du behöver komma igång redan idag.

Kapitel 6 – Bemästra utdelningsportföljen

Tänk dig att din investeringsportfölj är en pengamaskin. Dina aktier ger dig utdelning regelbundet som du kan välja att återinvestera eller använda som en del av din inkomst. I detta kapitel får du koll på hur du hittar bra utdelningsaktier.

Kapitel 7 – Investera med experterna genom investmentbolag

En populär aktiestrategi är att investera i investmentbolag. Investmentbolag är företag som i sin tur äger och förädlar andra företag och med andra ord är experter på investeringar. I detta kapitel får du veta mer om fördelarna och vad du bör tänka på när det kommer till denna typ av investering.

Kapitel 8 – Analysera som en analytiker

Lär dig mer om nyckeltal och fundamental aktieanalys. Du kommer att få lära dig hur man investerar som proffsen och förstå när en aktie är köpvärd.

Kapitel 9 – Undvik pensionsfällorna

Genom att skaffa koll på din pension kan du årligen spara många tusenlappar. Genom några enkla tips får du veta hur du undviker onödiga avgifter och ökar möjligheten till högre avkastning redan i dag.

Kapitel 10 – Boosta barnsparandet

Att ge bort en ekonomisk trygg framtid är en fin gåva som alla barn förtjänar. Med detta kapitel får du full koll på hur du startar ett barnsparande, hur du ska investera och hur du hanterar utbetalningen till barnen i framtiden.

Kapitel 11Tack

Den riktiga resan börjar nu. Detta kapitel fokuserar på hur du tar din nyvunna kunskap och applicerar den på din privatekonomi redan idag.

Om du inte redan är kund hos Nextory får du genom vårt samarbete 30 dagars fri läsning & lyssning via denna länk.

Hoppas ni tycker om vår ljudbok!

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer