Hoppa till huvudinnehållet

Spararnas frihet central under Nationella pensionsveckan

Den 1 april sänks avgiften för flytt av pension. Från det datumet kommer det som mest att kosta 600 kronor att flytta sin pension. En seger för alla oss som tycker det är en självklarhet att du – som pensionssparare – själv ska få välja var du vill ha din pension. För alla oss som ser det orimliga i att en lagstadgad flytträtt ska begränsas av bolag som tar ut skyhöga flyttavgifter.

För att uppmärksamma detta proklamerar vi idag den Nationella pensionsveckan. En vecka som är sprungen ur behovet av att berätta vilken möjlighet detta innebär för miljoner pensionssparare landet över. Men också för att adressera pensionsfrågor som alltjämt förblir olösta. Att pensioner tecknade före 2007 ofta inte går att flytta och om det går riskerar det att bli dyrt. Att processen för att flytta faktiskt är rätt så krånglig och att bolag, för att än mer försvåra, kan välja att inte godkänna en digital signatur. Idag. År 2021.

Min och Nordnets ambition är att outtröttligt fortsätta driva dessa frågor. Tillsammans kan vi göra skillnad, det vet jag.

Valet är ditt – så här gör du

Vi brukar prata om att 520 miljarder kronor släpps fria den 1 april. Då syftar vi på alla de pengar som fram tills nu varit begränsade av höga flyttavgifter.

Är du en av alla dem som vill ta kontroll över din pension? Som vill veta vilka pensioner du har och om du kan flytta? Då har du kommit rätt. Vi hjälper dig att få ordning på din pension och att flytta, om du vill. Det finns flera fördelar med att ha pensionen hos Nordnet, nämligen:

  • Inga onödiga avgifter – du betalar bara för det du sparar i. Förvaltningsavgift för fonder eller courtage för aktier.
  • Brett utbud av fonder och aktier – samt åtta egna indexfonder, varav tre helt utan förvaltningsavgift.
  • En modern digital plattform, anpassad för just sparande och investeringar.

Ett pensionssparande hos oss är dessutom garanterat fritt från allt vad flyttavgifter heter. Är du inte nöjd, är det bara att byta.

Nu är jag nyfiken. Vad är viktigt för dig när det kommer till pension och pensionssparande? Vilka pensionsfrågor tycker du ska upp på agendan under Nationella pensionsveckan?

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer