Hoppa till huvudinnehållet

Spac-förvärv, vinstvarning och friluftstrenden

Läs vad Affärsvärlden tycker om Bokusgruppen, Wärtsilä, TBD30, Alfa Laval, Fenix Outdoor, Midsona, SLP, Nolato och Netel. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden.

Bokusgruppen – Till analysen

Bokusgruppen har ett starkt bokår i ryggen och belönar nu ägarna med finfin utdelning. Frågan är om ledningen förmår hålla liv i tillväxten.

Wärtsilä – Till analysen

Wärtsilä är duktiga på extremt stora dieselmotorer och jobbar nu hårt med att anpassa sig till mer miljövänliga bränslen. Aktien har dock en något fossil värdering.

TBD30 – Till kommentaren

Första svenska Spac-affären är i hamn. Det blev TBD30 som efter nio månader meddelade att man köpt ett slamsugarbolag för 800 Mkr. Det blev ingen succéstart. Aktien orkade knappt upp till IPO-priset 100 kr.

Alfa Laval – Till kommentaren

Kan energiomställning och uppdämda investeringsbehov under krisen 2020 sätta fart på tillväxten i Alfa Laval?

Fenix Outdoor – Till analysen

Fenix Outdoor rider på friluftstrenden och får ytterligare medvind från minskade pandemirestriktioner. Marginalpressen i det viktiga segmentet Brands oroar. Är aktien köpvärd?

Midsona – Till analysen

2021 blev ett svagt år för livsmedelskoncernen Midsona. Två tredjedelar av börsvärdet är utraderat senaste året. Skuldsättning är hög. Nyligen ökade huvudägarna Stena sitt innehav. Hur ska man se på aktien?

Swedish Logistic Property – Till IPO-kommentaren

Swedish Logistic Property, med Balders Erik Selin som ordförande och Peter Strand från Victoria Park som VD, rusade i börsdebuten. Fin avkastning för de som följde Afv:s råd att teckna aktien alltså.

Nolato – Till kommentaren

Kontraktstillverkaren Nolato flaggar för svag tillväxt och lägre marginaler i första kvartalet. Komponentbrist är en bov i dramat. Hur påverkas börsens andra kontraktstillverkare och vilka är Affärsvärldens favoriter?

Netel – Till analysen

Infrabolaget Netel har haft en rätt svag start på börsen och Afv:s råd att inte teckna IPO:n var rätt ute. Men under huven sker en del positivt också.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Månadsskifte och Q1-rapport närmar sig. Det betyder vinstvarningssäsong. Finns det risk för varningar i portföljen?

Råduppföljning – Till sammanställningen

För ett år sedan avstod vi flera IPO:er. Det visade sig vara helt rätt. Investerarna i Dlaboratory, verksamt inom elsäkerhet, fick den värsta stöten och förlorade nästan 60%.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer