Snart kan vi privatsparare investera i Spotify

Spotify är världens största musikstreamingtjänst och ett av de varumärken vi svenskar är mest stolta över. Tjänsten har 159 miljoner användare världen över, varav 71 miljoner betalande kunder. Bolaget grundas 2006 av Daniel Ek och Martin Lorentzon, och lanserade sin tjänst under 2008. Förutom av grundarna ägs Spotify av några av världens största skivbolag, bland annat Universal och Warner, och har dessutom under resans gång tagit in ett antal externa institutionella ägare som till exempel Creandum och Northzone. Nu är det dock snart dags för Spotify att börsnoteras, vilket betyder att vi privatsparare också får möjlighet att köpa aktier i bolaget.

Noteringen kommer att ske på den amerikanska börsen NYSE, och aktien kommer att handlas i USD. Aktiepriset sätts förstås av utbudet och efterfrågan på marknaden, men just nu pratas det om att värderingen på bolaget baserat på den inofficiella handeln ligger någonstans runt 190 miljarder kronor.

På Nordnet vill vi fira att årets största tech-notering är ett svenskt bolag, och ge dig som privatsparare möjlighet på ett enkelt sätt att köpa aktier i bolaget. Vi kommer därför under fem dagar att erbjuda courtagefri handel på köpaffärer i Spotify. Kampanjen startar den dag som Spotify kan handlas för första gången och pågår under fem börsdagar framåt. Den exakta dagen när aktien börjar handlas är inte satt ännu, men beräknas ske inom ett par veckor. Vi kommer naturligtvis med mer information längre fram. Passa på att öppna ett konto hos oss på Nordnet om du vill ha möjlighet att köpa aktier i Spotify på ett enkelt sätt utan onödiga avgifter. Är du redan kund och intresserad av att investera i Spotify, kan det vara en bra idé att sätta in pengar på kontot redan nu.

Vår sparekonom Jocke Bornold har pratat mycket i media kring Spotify som bolag och vad man ska tänka på innan man investerar. Läs bland annat den här intervjun i Expressen. Jocke kommer också att följa upp här på Nordnetbloggen med mer information inom kort.

Hälsningar / Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

Erbjudandet gäller för köpordrar på Spotify New York Stock Exchange under fem börsdagar med start den dag då Spotify noterats. När du handlar på en börs med annan valuta än SEK behöver du betala en avgift för så kallad valutaväxling. Avgiften för automatiskt valutaväxling är 0,25 % av transaktionsbeloppet, och kostnaden för manuell valutaväxling är 0,075 % av transaktionsbeloppet. Köp via telefon och köp inom partnerkonton omfattas inte av erbjudandet.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Eva Trouin
Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer