Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 106 – Smått o gott

 

#Sparpodden Avsnitt 106. Handeln i småbolag eller microcapbolag ökar både på First North och Aktietorget och allt fler bolag väljer att notera sig. Hur mår den svenska microcapmarknaden? Hur ska man tänka om man vill investera i den här typen av bolag? I veckans avsnitt fokuserar jag och Peter på småbolag men vi pratar även lite budrykten på Ericsson samt följer upp Peters tjänstepensionsflytt mm

Lyssnarfrågor

Lyssnarfrågorna fortsätter att komma in, kul! Vi tar bl.a. upp bolån och belåningsgrad samt ett par frågor kring nyemissioner.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

 

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-11-22 00:19

Ciao! Tack för en bra pod! Hoppas Eva kommer vara med framöver också, ni kompletterar varandra bra. Till frågan: jag handlar mest i aktier, men ibland blir jag lite fondsugen, speciellt när det gäller att få exponering mot lite mer exotiska marknader, tex Vietnam. Dock undrar jag över två saker gällande fondavgifter: på vissa fonder (tex Tundra Vietnam) skiljer sig Förvaltningsavgift och Årlig avgift; i det här fallet är de 2,5% respektive 2,66%. Vad beror det på? Den andra frågan handlar om de höga avgifterna på många av de mer exotiska fonderna. Varför är de så höga? Skinnar de oss… Läs mer »

Anonym
Anonym
2015-11-24 09:24

Hej och tack för en bra podd. Lyssnat varje vecka sedan starten och lär mig något varje vecka. Skulle vilja att Ni tittar på och analyserar Nordeas räntebevis och fasträntebevis. Tex. RB US Steel med ränta stibor90 + ca 3,5 = 3,0% för den rörliga och över 4% för den fasta. Handlas nu ned mot 50% av ursprungskurs (= dubbla räntan, 7-8%) samt det faktum att inlösen kommer ske till 100% år 2019/2020. Förutom det faktum att många köpare på 100% nu måste vara väldigt besvikna ifall man skull vilja komma ur ser jag ett bra köptillfälle. Enda som skulle… Läs mer »

Anonym
Anonym
2015-11-24 11:26

Hej. Tack för en bra pod som har gjort att jag har vågat ta steget fullt ut och våga testa aktier och inte enbart fonder. Jag har frågor angående Ratos och skillnaden i A och B aktiens värde. Gunther och Jan diskuterade detta för några år sedan i en pod och om jag inte minns fel så ansåg Gunther att det var fel att det då var 4 kr skillnad. Idag ser jag att A är +5,08%(62 kr) och B -0,41%(49,02 kr) detta är vid halv tolv tiden på dagen. Differensen är ca 13 kr och medan A ökar starkt… Läs mer »