Hoppa till huvudinnehållet

Småspararfavoriten Imint var förlorare på fredagen efter Samsungaffär hamnat i kylskåpet

Tech-aktien tillika småspararfavoriten Imint föll nära 13 procent till 53,50 kronor på fredagen efter att ha presenterat sin rapport för det första kvartalet och därefter hållit ett investerarmöte hos Redeye.

 

Rapporten bjöd på en omsättning om 2 miljoner kronor och ett rörelseresultat om -2,4 miljoner kronor. Kundfordringarna var 4,2 miljoner kronor.

Imint har ett börsvärde på under en halv miljard och likhet med de flesta bolag i den storleken så finns det inga stora analyshus som följer bolaget. Thomson Reuters Eikon har inga prognoser från några mäklarhus på kvartalsbasis.

Analyshuset Redeye följer emellertid bolaget och enligt deras prognoser var rapporten i stort som väntat. Redeye förutspådde en omsättning om 2,4 miljoner kronor och ett rörelseresultat om -2,9 miljoner kronor under kvartalet. Redeye spådde inför rapporten att Imint skulle öka sin försäljning sekventiellt under året. Totalt för 2017 väntas omsättningen landa på 18,2 miljoner kronor. I det fjärde kvartalet skall omsättningen vara uppe i 7,4 miljoner kronor.

 

Backade mer efter presentation

 

Rapporten presenterades före öppningen och aktien backade i den inledande handeln. Den större nedgången kom först när företaget höll en presentation hos Redeye.

 

Slog igenom efter deal med Huawei

 

Imint hade under det första kvartalet sitt riktigt stora genombrott genom att kinesiska telekomjätten Huawei meddelade att man integrerat in företagets mjukvara för videostabilisering Vidhance i det kinesiska bolagets flaggskeppstelefon Mate 9. För svensk teknik var det en upprepning av en annan händelse. Fingerprint Cards fick sitt stora genombrott 2014 i smartphonesegmentet genom att tekniken integrerats i en smartphone från just Huawei. Imint-chefen Andreas Lifvendahl uppgav i samband med fredagens presentation att bolaget fortsätter att arbeta på bred front med Huawei.

 

Fokuserar på smartphonemarknaden

 

Uppsala-baserade Imint lägger just nu fullt fokus på just smartphonemarknaden. I vanlig ordning är det mycket sekretess i vilka aktörer det är som kan bli kunder.

”Vi har egen personal i Kina och vi är själva väldigt mycket på resande fot både i Europa och i Asien”, sade Lifvendahl vid presentationen.

Prisbilden för företagets teknik är ett kort som hålls nära bröstet. Imint-chefen ville inte under konferensen ge några som helst kommentarer kring priserna på företagets produkter.

 

Samsungsamarbete dröjer

 

Vad var då smolket i bägaren idag? En negativ nyhet var att Imint meddelade att samarbetet med den koreanska jätten Samsung Electronics var placerat i kylskåpet.

”Vårt projekt har gått väldigt bra. Det här är egentligen ovanför vår kontroll. Det råder väl allmän nervositet i Samsung Electronics”, sade Andreas Lifvendahl.

Han uppgav vidare att det pågick löpande diskussioner med Samsung. Någon tidsplan för när samarbetet kunde materialiseras ville han inte gå in på.

 

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer