Hoppa till huvudinnehållet

Småbolagsfokus

Läs vad Börsplus tycker om Instalco, PiezoMotor, Garo, Ferroamp, Poolia, Bahnhof, GHP Specialty Care, Medfield Diagnostics, Engelska Skolan, Net Gaming, Sagax, Björn Borg samt Sportamore. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Instalco

Att det råder fortsatt högtryck i installationsbranschen visar boksluten från branschjätten Bravida och uppstickaren Instalco. Man måste tro det planar ut på denna höga nivå för att gilla aktierna.

PiezoMotor

Uppsalabolaget PiezoMotor har haft en stark kursutveckling sedan noteringen för ett par år sedan. Förväntningarna på bolaget är höga samtidigt som tillväxtmöjligheterna ser spännande ut. Är aktien köpvärd eller finns det risk för att motorn skär sig?

Garo

Garo har klarat sig hyggligt bra trots bostadsfrossan på börsen. Men nyproduktionsmarknaden lär minska framöver och frågan är om den växande affären inom laddstolpar för elbilar kan väga upp. Att bolaget nu sparkar vd:n adderar till osäkerheten.

Ferroamp

Noteringsaktuella Ferroamp har utvecklat en plattform som skall minska elnätsavgifter och energiförluster. Marknadspotentialen känns kittlande samtidigt som utmaningen med att vara något av en pionjär är stor.

Poolia

Tack vare besparingar finns hopp om acceptabel lönsamhet på sikt trots att dagens bokslut inte var särskilt bra.

Bahnhof

Det är svårare att försvara en hög värdering av bredbandsoperatören när den snabba tillväxten nu mattas av samtidigt som planerna att särnotera Elementica skrotas. Men kan Bahnhof hålla uppe tillväxttakten på en mer stagnerad bredbandsmarknad så finns fortsatt uppsida.

GHP Specialty Care

Specialistvårdsbolaget GHP avslutar 2018 med god organisk tillväxt och stärkt lönsamhet. Kan bolaget vinna nya managementkontrakt utomlands?

Medfield Diagnostics

Medicinteknikbolaget Medfield Diagnostics har utvecklat ett instrument för diagnos av hjärnskador. Planen är att instrumentet blir CE-märkt i år och att försäljningen kan börja ta fart. Givet många bra kvaliteter är aktien inte högt värderad.

Engelska Skolan

Halvårsrapporten har ljusglimtar och blundar man för dagens utmaningar finns fina tillväxtmöjligheter att drömma om framöver. Verkligheten här och nu är dock tuff.

Net Gaming

Affiliatebolaget Net Gaming sjunker kraftigt på börsen efter en ljummen avslutning på året. Aktiemarknaden verkar ta fasta på det sekventiella intäktstappet och minskad vinst på sista raden. Vi tycker dock det är en överreaktion.

Sagax

Fastighetsägande är på många sätt en kapitalförvaltningssport – vad ska man investera i och hur ska detta finansieras? David Mindus är en av branschens skickligaste i bägge grenar med högavkastande fastigheter i fyra länder och fyra olika serier av aktier att välja mellan. Ett av dessa aktieslag lockar till köp.

Björn Borg

Bokslutet bjöd på oväntat bra tillväxtsiffror. Är det en trend som håller i sig så finns goda möjligheter till uppvärdering av aktien.

Sportamore

I hela e-handelssegmentet har förhoppningarna om högre lönsamhet skruvats ned rejält under hösten. När den synen sprider sig till Sportamore lär aktien pressas ytterligare.

Vill du läsa analyserna och mycker mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer