Hoppa till huvudinnehållet

Småbolag och ett par nya noteringar

Läs vad Börsplus tycker om Addlife, Europris, Shortcut Media Group, Rovio, Amhult2, DistIT, Ascelia Pharma, Global Gaming, Momentum Group, Swedol, samt Nustay. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Addlife

Addlife har haft en stark utveckling sedan avknoppningen från Addtech 2016. Bolaget har nu tagit steget ut i Europa. Kan kursresan fortsätta?

Europris

Europris är det norska svaret på Wal-Mart eller Costco. Bolaget är en vinnare på det skifte som sker mot lågprisvaruhus och har en imponerande hög lönsamhet. Men ökad konkurrens är ett moln på himlen.

Shortcut Media Group

Det lilla filmproduktionsbolaget Shortcut Media Group kan lägga ett tungt räkenskapsår till handlingarna. Kan bolaget återgå till lönsam tillväxt under 2019?

Rovio

Mobilspelbolagen har generellt sett inte varit bra aktieplaceringar och finska Rovio blev en riktig flopp för de som tecknade sig i noteringen. Förtjänar aktien en andra chans?

Amhult 2

Om utvecklingen av bolagets fastighetsprojekt Amhult Centrum utanför Göteborg löper enligt plan finns en uppsida på drygt 60 procent i aktien.

DistIT

2018 var ett bra år för IT-distributören DistIT. Kan utvecklingen fortsätta så ser uppsidan i aktien attraktiv ut. Eller har aktiemarknaden tagit fasta på risken för ökad prispress och konkurrens?

Ascelia Pharma

Ascelia Pharma blir den första lite större börsnoteringen i år. De 200 Mkr bolaget vill få in ska finansiera läkemedelkandidaten Mangoral genom fas III-studier till marknadslansering. Den som investerar i den här typen av högriskbolag kan ha en del att hämta i Ascelia.

Global Gaming

Global Gaming med varumärket Ninja Casino i spetsen avslutade 2018 svagt med negativ sekventiell tillväxt och försämrad lönsamhet. Aktien faller tungt på beskedet. Vi har synat rapporten och utsikterna framåt.

Momentum Group

Köp inte cykliska aktier när de är billiga – då är resultatet på topp och nära att vända ned. Det är en tumregel på börsen som ofta stämmer. Men kanske är industriåterförsäljaren Momentum Group ett undantag.

Swedol

Bygghandelsbolaget har inlett en offensiv med förvärv och nya butiksöppningar. Det bådar gott – vi köper en post till Börsplus portfölj.

Nustay

Det noteringsaktuella bolaget Nustay har utvecklat en hotellbokningsplattform och skall ta upp kampen med giganter som Hotels.com och Booking.com. Finns det rum för uppstickare? Svaret är ja. Men det blir en kamp David mot Goliat.

Vill du läsa analyserna och mycker mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer