Hoppa till huvudinnehållet

Sjutton nya bostadsprojekt i kuststaden Da Nang lockar utländska köpare

Kuststaden Da Nang ligger i centrala Vietnam och är känd för sina vita stränder och växande betydelse som IT-nav. Jag har tidigare skrivit om Da Nang som Vietnams motsvarighet till Silicon Valley och den platsen i Vietnam med högst kvadratmeterpris för kustnära fastigheter. I skrivande stund ligger kvadratmeterpriset kring $4300 och i takt med att allt fler IT-företag väljer Da Nang framför Ho Chi Minh City följer priserna upp. De hetaste distrikten bland fastighetsinvesterare är Hai Chau, Ngu Hanh Son och Son Trà. Staden har idag cirka 28000 hotellrum och en kapacitet för 15 miljoner turister. I fjol tog staden emot 7,6 miljoner turister varav 2,87 miljoner var utländska turister.

Stadens byggnadsnämnd presenterade i slutet av förra veckan sjutton nya bostadsprojekt varav åtta kommer att byggas på Son Trà halvön, sex i stadsdelen Hai Chau distriktet och tre utspridda utanför dessa områden.

Bildkälla: Wikimedia.org

Några av de bostadsprojekt som presenterades i pressmeddelandet var följande:

Hai Chau

The Lapaz Tower apartment

The Hàn River side 34-storey Aruza

Hoàng Anh Gia Lai Lake View

Dà Nang Plaza

FPT City

An Viên residential Zone and Harmony apartment tower

Son Trà

Blooming Tower

Golden Square complex

The Summit Son Trà View

Thuy Tú Urban

Green Hòa Bình Dà Nang Complex

The Monarchy

Garden Tower apartment

P.A condotel tower

Dessa projekt omfattas inte av 30-procentsregeln som säger att maximalt 30 procent av ett bostadskomplex får ägas av utlänningar. Däremot erhåller köpare oavsett nationalitet ett så kallat ownership certificate som ger ägaren rätt att äga bostaden 50 år i taget. För den som är intresserad av att läsa sig mer om lagarna kring bostadsköp i Vietnam för utlänningar kan ni läsa mitt inlägg här .

Enligt byggnadsministeriet i Vietnam har endast 750 utländska personer fått ett ownership certificate mellan åren 2014 och 2017.


Vill ni läsa mer om Vietnam och orkar inte vänta på nästa inlägg som jag skriver så kan ni besöka min blogg Frontiervietnam.com. Där ni kan signa upp er på mina veckovisa nyhetsbrev som släpps på söndagar eller läsa sporadiskt ur arkivet! /Fredrik, Frontier Vietnam

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer