Sharevilles medlemmar köpte klädjätte och sålde nykomlingen på börsen

Det nya börsåret har börjat lugnt med en sidorörelse de första tio dagarna. Finwires genomgång av hur Sharevilles medlemmar har agerat under samma tidsperiod visar att flest gått in i H&M som även är det största innehavet bland dem totalt sett. Högst upp på säljlistan återfinns nykomlingen AcouSort.

 

 

Spelutvecklaren Starbreeze har seglat upp som näst största nettoköp. I mitten av december blev det klart att bolaget köper majoriteten av det indiska spelutvecklingsbolaget Dhruva Interactive. Häromdagen uppgav IMAX vd att de primärt använder sig av HTC Vive i sina premiumupplevelser i IMAX VR Center som presenterades i maj förra året. Han uppger att de även experimenterar med Starbreeze headset Star VR. Efter en testperiod ska det tas beslut om fortsättningen men Starbreeze bedömer att deras headset Star VR möter förväntningarna för det premiumsegment som avsågs när det ursprungliga avtalet slöts.

Fingerprint är det tredje största nettoköpet hittills i år. Det är intressant utifrån det faktum att bolaget även var ett av de mest köpta aktierna på Nordnet i november men många valde att sälja efter vinstvarningen i december, enligt nätmäklaren. I december blev Fingerprint den mest sålda aktien, men nu är bolaget på tapeten igen.

 

Vinsthemtagning på AcouSort

 

Mest sålde medlemmarna i AcouSort som fick en smakstart i samband med börsnoteringen. Aktien klättrade 58 procent på första handelsdagen på Aktietorget den 9 januari. AcouSort är ett teknologiföretag inriktad mot bioteknik, baserat i Lund. Bolaget har utvecklat en metod för att separera celler med hjälp av ultraljud. Metoden kan bland annat användas inom cancerbehandling och akut blodförgiftning. Flera av Sharevilles medlemmar valde dock att ta hem vinsten efter den kraftiga kursuppgången.

ÅAC Microtec som erbjuder elektronik för rymd- och flygmarknaden står också högt på säljlistan. Bolaget börsnoterades så sent som den 21 december på First North. Astronauten Christer Fuglesang är en av investerarna i bolaget samt även näringslivsprofilen Sverker Martin-Löf.

 

Favoritbolaget är H&M

 

Men åter till Sharevilles favorit för närvarande. H&M var största nettoköp på Nordnet redan i december och intresset hos Sharevilles medlemmar kvarstår även i början på det nya året. Aktien har fallit sedan den senaste toppen på 276 kronor den 13 december. Bland annat var novemberförsäljningen vars siffror presenterades två dagar efter toppen en besvikelse. Kursen är nu nere i 246,80 kronor, ett fall på nästan 11 procent. En fingervisning om fortsättningen kan komma på måndag då bolaget redovisar decembersiffrorna.

 

Största innehaven  Största nettoköpen Största nettoförsäljningarna

 

1 H&M H&M AcouSort
2 Fingerprint Starbreeze ÅAC Microtec
3 Investor Fingerprint Engelska skolan
4 Kinnevik African Oil Hexagon
5 Telia Nordea Doro
6 Ratos Tobii Nordnet
7 Skanska myFC Apple
8 Starbreeze Hemfosa TTS Group
9 Ericsson Unified Messaging Systems B&B Tools
10 Nordea Ratos Elekta
Finwire
Finwire
Nyhetsbyrå

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer