Hoppa till huvudinnehållet

Serieförvävare, ögonstyrning samt kartläggning av konsultbolagen

Läs vad Affärsvärlden tycker om av MTG, Finepart, Addlife, Kitron, Smart Eye, Seeing Machines och CAG Group. Det bjuds också på nyheter kring branschsvep konsultbolag, Afv-portföljen, Investeraren, Börsgolvet och Råduppföljning.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

MTG – Till analysen (inget inlogg krävs)

Bolagsförsäljningar och en vikande spelmarknad gjorde 2022 till ett volatilt år för MTG. Men spelkoncernen är välpositionerade inför nya utmaningar 2023.

Finepart – Till analysen (inget inlogg krävs)

Maskintillverkaren Finepart har fått ett genombrott under 2022 och sålt lika mycket i år som de sju föregående åren. Kan bolaget bygga vidare på framgången?

Addlife – Till analysen

2022 har varit ett tungt år för många serieförvärvare med stigande räntor. Addlife-aktien är ned 70% från årsskiftet. Betyder det köpläge?

Kitron – Till analysen

Den norska kontraktstillverkaren Kitron har utvecklas starkt på börsen senaste året. Bolaget kom nyligen med en omvänd vinstvarning för fjärde kvartalet. Kitron har också presenterat uppdaterade finansiella mål.

Smart Eye – Till analysen

Ögonspårningsbolaget Smart Eye kraschade på börsen efter besked om att man ska genomföra en företrädesemission. Om allt går enligt plan de kommande åren är uppsidan stor. Vägen till lönsamhet kantas dock av många potentiella faror.

Seeing Machines – Till analysen

Smart Eye och australienska Seeing Machinees är bittra konkurrenter. Precis som svenskarna har Seeing Machinees många bilkunder men dessutom en förtroendeingivande stor kassa.

CAG Group – Till analysen

De senaste åren har det skett en del konsolidering bland konsultbolagen på börsen. IT-konsulten CAG Group växer en hel del genom förvärv. Är aktien köpvärd?

Branschsvep konsultbolag – Till kartläggningen

Det har skett en del konsolidering bland konsultbolagen på börsen senaste åren. Värderingarna är generellt låga. Vi på Affärsvärlden har kartlagt tillväxt- och marginalutveckling, andel fondägande samt listar våra favoriter i sektorn.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Efter lång tid utan fastighetsaktier har portföljen tagit in ett litet innehav i sektorn.

Börsgolvet – Till golvet

Dödspiralfinansiering, skattepengar och adelsskvaller. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren – Till intervjun (går att läsa gratis som free-medlem)

Investmentbolaget Spiltans VD Per H Börjesson är så bullish inför 2023 att han kan tänka sig att tumma på sin försiktiga strategi och använda belåning för att köpa mer. Om storinnehavet i Paradox säger han att det kan vara en uppköpskandidat för Microsoft.

Råduppföljning – Till sammanställningen

En svag omgång i ett tufft börsklimat. Endast en av tretton aktier steg sett över ett år. Det var rätt att undvika MTI Investment som rasat sedan noteringen ifjol. Många av IPO-bolagen har haft det tufft.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Den fete
Den fete
2022-12-19 18:17

Dess analyser är intressant ? Inte att läsa utan mera som marknads föring
Analyser som är intressant är väl Saab eller Bofors ? Hägglund eller övriga krigsmatrialet tillverkare och Jo Putin och Mälker var stationerade i samma land ? Märkligt eller