Hoppa till huvudinnehållet

Serieförvärvare, tillväxtbolag och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om AFRY, CellaVision, Move About, Purefun Group, Bravida, HMS Networks, Troax, Bredband2, Lime Technologies, Vår Energi, CTEK, Invisio, Storytel, Nibe och Rebelle. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Råduppföljning, Insiderkollen och nytt poddavsnitt. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

AFVRY – Till analysen

Teknikkonsulten AFRY är i en svacka. Om den inte blir bestående är dagens pressade kurs ett bra ingångsläge i aktien.

CellaVision – Till analysen

2021 blev ett bra år för blodanalysbolaget CellaVision. Vid bokslutet presenterades en strategi fram till 2026. Investeringarna inom hälsovårdssektorn torde öka kommande år för att minska den allt större vårdskulden.

Move About – Till analysen

Move About driver bilpooler. Nu vill bolaget växa i Europa och tar in kapital genom en notering på First North. Ska man teckna IPO:n? Sista teckningsdag: 220215

Purefun Group – Till kommentaren

E-handelsbolaget Purefun Group steg i börsdebuten trots att börsindex sjönk en hel del. Av 2022 års börsnoteringar är det enbart Purefun-aktien som handlas över teckningskurs.

Bravida – Till analysen

Varken pandemi, ökad konkurrens från serieförvärvare eller inflation ser ut att rå på den stabila vinstmaskinen Bravida.

HMS Networks – Till analysen

Den operativa utvecklingen under 2021 var riktigt stark för HMS. Orderingången steg 75%. Tidigarelagda orders är en delförklaring. Långsiktigt gynnas HMS av en rad trender.

Troax – Till kommentaren

Det småländska kvalitetsbolaget Troax har haft det tufft på börsen under 2022. Sedan årsskiftet är aktien ned hela 43%. Affärsvärlden slopar nu säljrådet.

Bredband2 – Till analysen

2021 var ett år präglat av synergier och integration av förvärvade A3. Bredband2 har successivt förbättrat rörelsemarginalen som väntas stärkas ytterligare framöver. Fokus är nu på att accelerera tillväxten.

Lime Technologies – Till analysen

Mjukvarubolaget Lime Technologies har uppvisat fin tillväxt över tid. Den organiska tillväxten har saktat in på den svenska hemmamarknaden. Bolaget satsar nu på den stora tyska marknaden.

Vår Energi – Till kommentaren

Trots en kurs i botten av intervallet är det dålig energi i debuthandeln för Norges nynoterade oljebolag, Vår Energi. Aktien är just nu under teckningskurs.

CTEK – Till analysen

Succéstämningen från börsnoteringen har kommit av sig efter ett par halvdana rapporter. CTEK-aktien är ned nära 30% sedan toppen. Kan det vara köpläge?

Invisio – Till analysen

2021 blev ett tungt år för danska Invisio som säljer kommunikationslösningar till militär och polis. Fjolårets förvärv av brittiska Racal breddar produktportföljen. Racal tecknade nyligen ett stort ramavtal.

Storytel – Till kommentaren

Ljudboksbolagets grundare Jonas Tellander lämnar VD-posten omgående men kommer fortsätta som styrelseledamot. Storytel guidar för att streamingintäkterna ska öka med 30-34% under året inklusive förvärvet av amerikanska Audiobooks.com. Partnerskapet med Spotify är dessutom under översyn. Aktien rasar på nyheterna.

Nibe – Till analysen

Nibe har rasat 40% sedan toppen. Aktien är nu klart billigare än vid årsskiftet men frågan är om det räcker för att räkna hem en investering.

Rebelle – Till IPO-analysen

Rebelle driver en plattform för försäljning och köp av lyxiga second-hand varor. Tillväxten är svag och värderingen tycks vara i samma prisklass som produkterna. Sista teckningsdag: 220222

Insiderkollen – Till sammanställningen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Insideraktiviteten är hög efter rapportperioden. I ett bolag tajmade insynspersonerna toppen, men har efter rapportraset börjat köpa tillbaka aktier.

Afv-portföljen – Nytt innehav – till summeringen

Trots genomgående bra rapporter så tappade portföljen lite på index.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Veckans omgång var ett riktig minfält med flera tunga kursförlorare. I Proact åkte vi tyvärr på en snyting. Desto bättre var att vi undvek att lockas av låga värderingar i Attendo och Betsson.

Afv Analys podd – Till avsnittet

Det reflekteras kring rapportfloden i veckans AFV Analys. Peter Benson, Madeleine Lundberg och Björn Rydell diskuterar Kambi och Betsson och de två Latour-bolagen Troax och HMS, och går som vanligt igenom IPO-guiden. Dessutom om nyemissioner i största allmänhet.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
den fete
den fete
2022-02-21 19:21

suck ! ja vi får se