Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

Serieförvärvare och nya bud

Läs vad Affärsvärlden tycker om Amhult2, Latour, Assa Abloy, Vestum, Munters, Mälaråsen, Christian Berner, Projektengagemang, Cary Group, Vina Wine, Kambi, SBB, Garo, Diadrom och Tessin-lån. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Investeraren, Börsgolvet och Insiderkollen.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Upplåsta analyser

Amhult2 – Till analysen (inget inlogg krävs)

Framtida projektvinster har ofta nämnts som argument för att äga Amhult2. Men Affärsvärldens genomgång visar att bolagets byggkostnader verkar blivit högre än vad bolaget tidigare kommunicerat. Håller fortfarande kalkylen för resterande etapper?

Latour – Till analysen (inget inlogg krävs)

Investmentbolaget Latour är erkänt skickliga och har skapat stora aktieägarvärden över tid. Dagens substanspremie är dock hög och många av Latours innehav värderas fortsatt högt.


Övriga analyser

Assa Abloy – Till analysen

Låskoncernen Assa Abloy har uppvisat fin stabilitet över tid både avseende omsättning och marginaler. Aktien värderas nu en bra bit under det historiska snittet.

Vestum – Till analysen

Vad blir Vestum utan sin häftiga förvärvstillväxt? I bästa fall tråkigt men lönsamt. Men risken för något mycket värre finns också.

Munters – Till kommentaren

Munters har gått upp över 50% sedan vårt köpråd i mars och är en av få verkstadsaktier som står på plus sedan årsskiftet. Finns det verkligen mer att hämta nu?

Mälaråsen – Till kommentaren

Ännu ett enfastighetsbolag säljer sina tillgångar och aktien steg 15% på beskedet. Den handlas dock alltjämt en bit under det bedömda värdet i bolaget.

Christian Berner Tech Trade – Till analysen

I teknikhandlar-konglomeratet Christian Berner pågår just nu en kamp mellan hög efterfrågan och leveransproblem. Frågan är vilken sida som vinner.

Projektengagemang – Till analysen

Projektengagemang är en teknikkonsult med fokus mot byggnader och dess närmiljö. Bolaget har dragits med en dålig lönsamhet och sjunkande omsättning. Frågan är om det äntligen har börjat vända.

Cary Group – Till bud-kommentaren

Nordic Capital och CVC Fonder lade ett bud på Cary Group uppgående till 65 kronor per aktie strax efter midsommar. Aktien noterades på 70 kronor förra hösten. Nu höjs budet till IPO-kursen.

Viva Wine – Till analysen

Viva är en skicklig operatör på en just nu rätt tuff vinmarknad. Man får betala lite extra för kvaliteten. Är det värt priset?

Kambi – Till kommentaren

Sportboksleverantören Kambi sätter kassan i spel och förvärvar danska Shape Games för 78,1 miljoner euro. Förvärvet syftar till att stärka Kambis erbjudande för att skräddarsy kundernas spelupplevelse.

SBB – Till kommentaren

SBB har ingått en avsiktsförklaring om att avyttra fastigheter för 9 miljarder. Prislappen anges vara i nivå med bokfört värde. Marknaden verkar gilla beskedet och handlade upp SBB med nästan 5%.

Garo – Till kommentaren

Garo-aktien har sjunkit med cirka 40% sedan Affärsvärldens säljråd i slutet av juli. Halvårsrapporten var ingen höjdare med lägre marginaler och försäljning för tillväxthoppet laddboxarna.

Diadrom – Till analysen

Konsultbolaget Diadrom uppvisar höga marginaler och har anställt mycket personal senaste året. Aktien värderas lågt men konjunkturutsikterna är samtidigt suddiga.

Tessin-lån – Till analysen

En finsk bostadsutvecklare är i färd med att konvertera en råvind i centrala Helsingfors till bostäder. Via låneförmedlaren Tessin kan man nu låna ut pengar till projektet mot en ränta på 9%. Läget i Helsingfors stadskärna är attraktivt men hur är det med de övriga villkoren?

Afv-portföljen – Till portföljen

Vi tar in AFRY som tappat över 40% på börsen i år trots att bolaget verkar i flera nischer som kan gå riktigt bra framöver.

Investeraren – Till intervjun

Stefan Roos förvaltar hedgefonden Origo Quest. För Affärsvärlden berättar han om varför han inte hoppas på bud i sina långa positioner, och varför han blankar bolag med produkter i världsklass.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Note, Elekta, Surgical Science och mycket mer.

Börsgolvet – Till golvet

Börsnoteringar, lyxhotell och ängsliga entreprenörer. Allt är som vanligt i kvarteren kring Stureplan!

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer